Франківський Новинар

Франківський Новинар

журналіст, блогер, політолог

Українець Йосиф Сліпий – духовний лідер світового масштабу

19.02.2024 13:32   Джерело: tenews
Автор : Франківський Новинар

17 лютого збігають 132 літа як у 1892 народився великий українець, професор і Сповідник Віри, Екзарх Великої України, митрополит, Верховний архієпископ УГКЦ, кардинал, член Східної Конґреґації Ватикану Й.Сліпий, нескорений Кремлем християнин, Божим промислом причетний до розрядки світової ядерної кризи 1962-1963 років, що виникла від протистояння  «СССР» і США

Одним із геополітичних наслідків звільнення Верховного архієпископ УГКЦ Й.Сліпого з полону радянський концтаборів стало укладання в 1963 (більш як 60 літ тому) міжнародної угоди про заборону випробування ядерної зброї, яку підписали спочатку очільник Кремля М.Хрущов, керівник Білого Дому Дж.Кеннеді й Британія, а потім її підписали 187 країн загалом - задля мирного життя на планеті. Але, починаючи з 2022 року, вже два роки поспіль, як московські правителі, спадкоємці «СССР», знову погрожують світу застосуванням ядерної зброї і ядерним апокаліпсисом. 2 листопада 2023 президент РФ В.Путін підписав закон про відкликання ратифікацію РФ Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань. Раніше,у лютому 2022 року В.Путін підписав закон про призупинення участі РФ у Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь. Договір обмежував кількість розгорнутих ядерних озброєнь міжконтинентальної дальності, які можуть мати як США, так і РФ.

31 січня-4 лютого 2024 у Вашингтоні у музеї Біблії завершився  Український тиждень в рамках 71 Національного молитовного сніданку за участі американського політикуму та представників християнства. Поточний світовий конфлікт із застосуванням ядерного шантажу, драма якого розгортається на землі України, політики, схоже, починають розглядати з духовної точки зору. Оскільки Й.Сліпий причетний до розрядки світової ядерної кризи 1962-1963 років, що загасилася за участі ще двох християн – Папи Івана ХХІІІ та президента США Дж.Кеннеді, то варто розглянути плоди життя Архієпископа української католицької унійної церкви, що нині УГКЦ, Й. Сліпого з точки зору Книги Мудрості також, аби оцінити масштаб постаті великого українця і можливість усунення загрози ядерної війни вже нині у ХХІ сторіччі.  Отож, вiд Матвiя 7:15-23: «Стережіться фальшивих пророків, що приходять до вас ув одежі овечій, а всередині хижі вовки. По їхніх плодах ви пізнаєте їх. Бо хіба ж виноград на тернині збирають, або фіґи із будяків?».

Отже, Йосиф Сліпий, до прикладу багатьом, був безкомпромісним щодо практики християнської моралі в повсякденному житті. Ще до входження радянської армії в Галичину в 1939 році на початках Другої світової війни він чітко розумів:  правителі, які декларують державний войовничий атеїзм і зневажають заповіді Мойсея, є прибічниками не Бога, а Лукавого. 11 січня 1941 року Наркомом «Внутрєнніх Дєл СССР» Лаврентіем Берією  був затверджений План  ліквідації української церкви, що управлялася Ватиканом, який не визнавав тоді «СССР», проте плани були зірвані подіями Другої світової Війни.

Коли по смерті глави Української католицької церкви грецького обряду (що після виходу з підпілля  в 1990х зветься УГКЦ) Андрея Шептицького у Львові, п’ятдесятидвохлітній Йосиф Сліпий очолив Галицьку митрополію  (01/11/1944 року), як затверджений папою екзарх Великої України, то йому прийшлося узяти хрест духовного протистояння із нищенням українства та мораллю безбожників, які в контактах з Йосифом Сліпим за 18 років ув’язнення були переважно НКВДистами, МГБістами, КДБістами і радянськими міністрами.  В березні 1945, коли радянські війська знову увійшли в Галичину, в «Совєтє по дєлам Русской православной церкві», яку очолював полковник НКГБ Георгій  Карпов, був розроблений план «по отриву пріходов грекокатоліческой (уніатской) церкви в СССР от Ватикана и послєдующєму прісоєдинению іх к Русской православной церкві», який був схвалений очільником імперії безбожників, семінаристом Й.Сталіним, що зрадив Бога в юності, покинув семінарію і зайнявся грабунком банків. Типово лукаві радянські войовничі безбожники пропонували Й.Сліпому, як популярному духовному лідерові,  співпрацю на користь Кремля, не усвідомлюючи, що послідовний християнин не може порушити Заповіді Господні і увійти в дружбу із безбожниками, прибічниками головного атеїста та войовничого безбожника -  Сатани. Й.Сталін та поставлений ним очільник радянської України Микита Хрущов усіма способами жорстоко нищили українську католицьку церкву грецького обряду і через спецслужбістів пропонували Й.Сліпому очолити престол РПЦ Московського патріархату у Києві. Церкву Й.Сліпого нищили, заганяли у підпілля, і заміщали її Російською православною церквою, яку організував Й.Сталін разом з екс семінаристом, що став полковником «НКВД», Г.Карповим листопадової ночі 1943 року, через майже 4 роки опісля знищення в 1939 році в «СССР» Православної Церкви Росії.

11 квітня 1945 року Й.Сліпого заарештовано і після відмови співпрацювати з радянською владою, главу української Греко-Католицької Церкви засуджено на 8 років важких робіт. 1946 року за участю М.Хрущова, як керівника України, Греко-Католицька Церква в СРСР була заборонена, зламано волю цілого ряду священиків. Але не Йосифа Сліпого. Формально у 1946 спецслужбами Кремля було організовано і  проведено, у форматі юридично нікчемного церковного Собору, на мій погляд – «Львівські збори активу НКГБ СССР» для поглинання української Греко-Католицької Церкви, через НКВД, Російською православною церквою, підпорядкованою в Москві богоборцю Й.Сталіну, який її і організував у 1943. Українська уніатська церква (нині УГКЦ) перейшла в стан підпілля, як у часи гоніння християн  язичницьким Римом.  Відкидаючи неодноразові пропозиції «НКГБ» про співпрацю, глава гоненої богоборцями церкви Йосип Сліпий був приречений владою імперії безбожників на тривале катування за Віру. Замість посади митрополита Київського Російської Православної Церкви Московського патріархату в колі «работніков церкві», Йосип Сліпий обрав голодні і холодні концтабори з ув’язненими християнами та священиками з усіх куточків СССР. Після арешту у 1945 у віці 53 років, потім був тричі поспіль засуджений у 1953, 1957, 1962 роках, провівши в ув’язненні загалом 18 років. Та не зрікся сану, чину і Христової Віри. Священик з великої букви, Йосип Сліпий підпільно всі роки неволі здійснював своє служіння в численних концтаборах Сибіру і Мордовії для християн усіх конфесій, в тому числі православних російської церкви, католиків поляків, литовців та ін. - різними мовами проводив богослужіння!

Й.Сліпий відкинув пропозиції ворогів Господа, не зрадив Віру і Святий Престол, вибрав жертовний шлях сповідника віри за колючим дротом таборів ГУЛАГу. І почався мученицький шлях християнина по концтаборам «СССР», який Й.Сліпий міг перервати в будь-яку хвилину, лише давши згоду на співпрацю з владою ворогів Господа. А шлях той склав аж 18 років. І чи не диво Господнє, що пройшовши ці стражденні 18 років радянських таборів 72-літній чоловік прожив ще 20 літ активного життя - до 92-річного віку (1984), став чинником підписання Договору про заборону ядерних випробувань,  зробив дві пастирські мандрівки світом!? Він відвідав близько 30 країн і таки возз’єднав розкидану по всьому світу заборонену богоборцями в Україні Греко-Католицьку Церкву, що від Святого Володимира, в єдиний організм! І полишив нам вистражданий за 11 років написання пророчий Заповіт - Батьківське і Пастирське «Завіщання», адресоване «Духовним Дітям, Владикам, Священикам, Монахам і Монахиням і всім вірним Української Католицької Церкви». Тоді церква офіційно називалася УКЦ.

Слід зазначити, що з 1938 року по 1947 М.Хрущов був керівником України - відповідальним за справи перед диктатором радянської імперії Сталіним. М.Хрущову в ході підпорядкування західної частини України, починаючи з 1940, неодноразово стикався з наслідками дій Йосифа Сліпого, направлених на розвиток християнства та відновлення державності України. Зокрема, Й.Сліпий був учасником проголошення 30/06/1941 Акту відновлення Української держави, отже учасником національно-визвольного супротиву. Більше того, саме Й.Сліпий наполіг на проголошенні Акту терміново, в день зібрання у Львові, хоча перший заступник керівника  ОУН С. Бандери Я.Стецько вагався і хотів зібрати більшу аудиторію на наступний день, що, як виявилося потім, було згубною ідеєю. Як повідомляє  Вікіпедія з посиланням на першоджерело про М.Хрущова: «У серпні 1945 наголошував на потребі привселюдних страт через повішання учасників Українського національно-визвольного руху в містах Західної України». Дякуючи Наталії Сердюк, що дослідила Архіви ВУЧК-ГПУ-НКВД-КГБ, стало відомо, у травні 1946 М.Хрущов особисто звернувся до Сталіна з проханням і отримав схвалення щодо надання дозволу на проведення суду над митрополитом Сліпим та іншими ієрархами, на лукавий сценарій висвітлення подій і публікацію спеціальної статті про, на погляд Микити Хрущова, «злочинну антинародну діяльність колишніх керівників греко-католицької уніатської церкви».

З 1953, по смерті Й.Сталіна по 1964 рік Микита Хрущов очолював державу войовничих атеїстів, в якій церква була «для красного словца» відокремлена від держави але її очільники прислужували їй, вивчали суспільну думку, продукували християнський сепаратизм у відношеннях з католиками (більшість тоді проживало на Заході) тощо. М.Хрущов за 18 років знущань над Йосифом Сліпим  не міг зламати волю сповідника віри, який, відстоював християнську мораль і право бути українцем і відмовлявся співпрацювати з агресивними безбожниками. Таким чином, віруючий Йосиф Сліпий став персональним ворогом атеїста Микити Хрущова. І саме цей факт зробив Йосифа Сліпого тою цеглинкою, на якій розпочалося будівництво миру без ядерної війни і що спричинило відведення ракет США середнього радіусу дії з Туреччини і ракет «СССР» з Куби, а потім – підписання міжнародного Договору про заборону ядерних випробувань влітку 1963.

Коли світ опинився на межі ядерної війни у жовтні 1962 року, то Папа Добрий (Іван ХХІІІ) проявив ініціативу в посередництві перемовин між М.Хрущовим та Дж. Кеннеді (першим президентом- католиком США), аби не спалахнула світова війна. Папа, глава антикомуністичної цитаделі християнського світу, не міг почати відкрито спілкуватися з ідеологічним противником в особі керівника нововавілонської імперії М.Хрущовим без збурення і власного оточення, і пастви – це було би потрактовано офіційним визнанням комуністичного суспільного ладу Ватиканом. Тому, до цього процесу Ватикан долучив популярного журналіста Нормана Казенса, який мав зв’язки на високому рівні в Москві і в Білому Домі, для консультацій.

Н.Казенс, під ширмою журналістського інтерв’ю, особисто провів 2 раунди таємних перемовин з М.Хрущовим у Москві щодо врегулювання ядерно-ракетної кризи як посланець Ватикану та США.

Йосип Сліпий був ворогом комуністичної імперії за трьома вироками радянських судів. Папа висловлював зацікавленість у звільненні нескореного митрополита через Н.Казенса як демонстрацію гарантій намірів досягти ядерної розрядки головнокомандувача ядерними силами СРСР М.Хрущова і для себе, і для головнокомандувача протилежної сторони – Дж.Кеннеді. Можна стверджувати, що Дж.Кеннеді був обізнаний з рівнем надійності такої гарантії достатньо глибоко, аби довіритися безпринципному ворогу, а з точки зору християнина – прихильника Сатани, М.Хрущову у справі виживання людства.

Аналіз засвідчених Н.Казенсом дуже цікавих діалогів з М.Хрущовим - досвідченим переговірником, інтриганом-профі, що не видає правдивих задумів назовні, та опис його поведінки і ледь стримуваних емоцій при згадці про Й.Сліпого в ході перемовин, підтверджує, що Хрущов, як заздрісник і амбітний малоосвідчений егоцентричний хам, який лише підступністю став властителем гігантської атеїстичної імперії, сприймав широко освіченого інтелігентного професора, незламного у Вірі і патріотизмі до України митрополита Сліпого не тільки як небезпечного ворога нововавілонської держави (держави проти Бога) та, як і особистого затятого ворога, антипода.

У цей же час, за лаштунками цих перемовин, кардинал Йоганнес Віллебрандс, що очолював Секретаріат зі сприяння християнській єдності (PCPCU) у світі під керівництвом кардинала Августина Беа, в контактах з урядом «СССР» за звільнення архієпископа Й.Сліпого ставив на шальку терезів: відкриття дипломатичних відносин із Ватиканом і присутність Російської православної церкви на Другому Ватиканському Соборі. Та М.Хрущов пручався, не погоджувався і хотів аби Й.Сліпий, бо сильний духом християнин і популярний на Заході ворог радянського атеїстичного режиму, продовжував страждати в концтаборах.

Звільнення ідеологічного апонента крупного масштабу – священика ненависного Хрущову Ватикану, що не визнавав СРСР,  та ще й особистого ворога з України, було дуже болісним питанням для егоїстичного пихатого генерала-генсека, богоборця Хрущова. В СРСР були свої Боги – Ленін та керівники комуністичної партії. Тому, така жертва з боку керівника СРСР справді  продемонструвала президенту Дж.Кеннеді та Папі правдивість прагнень М.Хрущова досягнути миру і його стабільності в подальшому, до зовнішньо та внутрішньо політичних змін в СРСР й інших усних обіцянок, не засвідчених документально. Тобто в ході неофіційних перемовин.

ГЕОПОЛІТИЧНІ НАСЛІДКИ ДЛЯ СВІТУ

Договір про заборону випробувань ядерної зброї в атмосфері, космічному просторі й під водою було укладено 05/08/1963 року в Москві між СРСР, США і Великою Британією. Потім до нього приєдналися й інші країни, до недавна їх було 187. Цей договір запустив процес укладання низки інших міжнародних угод, спрямованих на мирне співіснування країн та збереження життя на планеті. Саме завдяки непокорі богоборцям, глибокому патріотизму і непохитній Християнській Вірі український митрополит Й.Сліпий став безпосередньою умовою, фактором ядерної розрядки, плодами якої ми насолоджувалися майже 60 років ще донедавна.

Хтось скаже - долею, а я скажу - Божим задумом, українець, кардинал Ватикану, Сповідник Віри і духовний лицар Йосиф Сліпий, якого за духовний 18-річний подвиг у радянських таборах вітали керівники багатьох країн в час його пастирських мандрівок світом, є не просто звільненим з полону радянських богоборців нескореним архієпископом переслідуваної української частини Церкви Христової (УГКЦ) під час Карибської/Кубинської ракетно-ядерної кризи планетарного масштабу 1962-1963 років, як вважалося донедавна, до 31/01/2022 (в Україні була опублікована наукова стаття про розкриття таємниці звільнення Й.Сліпого) . ВІН Є БЕЗПОСЕРЕДНІМ ЧИННИКОМ ЯДЕРНОЇ РОЗРЯДКИ, без якого не можливо було отримати такі високі  гарантії серйозності намірів керівника Кремля Хрущова в таємних перемовинах з керівником Білого Дому щодо забезпечення миру на планеті. Цю інформацію напередодні агресії Росії щодо України було розповсюджено Всесвітньою службою державного радіомовлення України на увесь світ 17 лютого 2022 року, в день 130-річчя з Дня народження великого українця. В етері  англійською мовою прозвучала 24-хвилинна  (23:19:30 - 23:43:30) радіопередача "Cardinal Yosyp Slipiy, head of Ukrainian Greek-Catholic Church, crucial figure in resolving 1962-1963 Caribbean crisis".

Отже, Йосиф Сліпий є членом християнського тріумвірату з порятунку цивілізації і світу від ядерного армагеддону, поряд з такими особистостями світового масштабу як Папа Іван ХХІІІ та Президент США Джон Кеннеді. Хоч усі троє задіяні в цій історії відомі християни (три католики) в той час не зустрічалися між собою, але їх справи і вплив на світ були такої сили, що їх взаємодія стала безпрецедентною за результатами. Вони врятували людство і світ разом, перебуваючи на відстані, роблячи кожен свою справу. Справу Благословенну Богом.

Сповідник Віри Йосиф Сліпий є не лише великим українцем, він заслуговує на визнання духовним лідером світового масштабу, за плодами його життя. Чесна конструктивна взаємодія представників США та України, єднання християн світу, всіх, хто сповідує заповіді Мойсея (не бреши, не бажай чужого майна, не кради, не вбивай і т.д.) -  ці уроки минулого можуть допомогти знайти рішення щоб відвернути загрозу світової ядерної війни й нині. Я в це вірю.

Слава Господу і Україні!

3-5 лютого 2024, Мюнхен

Роман Колядюк


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: tenews