На систему харчування в школах Прикарпаття чекають зміни

14.02.2024 22:16   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Збалансоване харчування - запорука здорового майбутнього наших дiтей. Так, в Iвано-Франкiвськiй областi продовжуватимуть втiлювати реформу шкiльного харчування в освiтнiх закладах, адже дiти мають споживати якiсну та смачну їжу, приготовлену у добрих умовах.

Про це йшлося пiд час наради з керiвниками структурних пiдроздiлiв облдержадмiнiстрацiї, головами райдержадмiнiстрацiй та територiальних громад, яке провела голова обласної державної адмiнiстрацiї – начальниця обласної вiйськової адмiнiстрацiї Свiтлана Онищук, пише Фiртка.

Зазначалося, що в освiтнiх закладах Прикарпаття безкоштовне харчування передбачено для дiтей пiльгових категорiй та школярiв початкових класiв. Наголосили на тому, що голови громад повиннi подбати про це та спрямувати належне фiнансування для харчування дiтей.

"Для покращення стандартiв харчування в закладах загальної середньої освiти для шкiльних кухарiв проводяться майстер-класи та практикуми", - розповiв директор департаменту освiти та науки облдержадмiнiстрацiї Вiктор Кiмакович.

Управлiнець також зазначив, що у рамках стратегiї реформи шкiльного харчування передбачено створення в областi центру пiдготовки кухарiв системи шкiльного харчування. Такий кулiнарний хаб незабаром запрацює на базi Iвано-Франкiвського фахового коледжу технологiй та бiзнесу.

Цьогорiч передбачена державна субвенцiя на придбання обладнання, модернiзацiю шкiльних їдалень та харчоблокiв.

Акцентували й на тому, щоб громади подбали про розроблення проєктно-кошторисної документацiї на ремонт харчоблокiв у своїх навчальних закладах.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka