На Прикарпатті зловмисники купували дорогі мобільні телефони, а розраховувались підробкою

02.01.2024 21:34   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

Зловмисники купували дорогi мобiльнi телефони, а розраховувались пiдробкою. Полiцейськi встановили причетнiсть фiгурантiв одразу до кiлькох таких кримiнальних правопорушень. 

Про це iнформує “Галка” з посиланням на полiцiю Iвано-Франкiвської областi.

До полiцiянтiв звернувся франкiвець, який повiдомив, що двоє невiдомих купили два «iPhone 14 Pro», розрахувавшись за них iноземною валютою з ознаками пiдробки.

Правоохоронцi встановили групу осiб, яка причетна до кримiнального правопорушення.

Йдеться про трьох мешканцiв Буковини. Органiзатор – 19-рiчний житель Чернiвцiв, який розрахувався пiдробленою валютою. Спiвучасники – 19-рiчний та 24-рiчнi буковинцi.

Правоохоронцi провели 18 обшукiв за мiсцями реєстрацiї та проживання фiгурантiв, в їхнiх автомобiлях, а також на мiсцях реалiзацiї мобiльних телефонiв, якими заволодiли фiгуранти.

Вилучили мобiльнi телефони та грошi. Речовi докази направлено на проведення вiдповiдних експертиз.

На Прикарпатті буковинці купляли “айфони” за підроблену валюту (ФОТО)

Трьом фiгурантам слiдчi оголосили про пiдозри у вчиненнi кримiнальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 2 ст. 199 (Виготовлення, зберiгання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут пiдроблених грошей, державних цiнних паперiв чи бiлетiв державної лотереї) Кримiнального Кодексу України. Пiдозру органiзатору слiдчi оголосили заочно. Вирiшується питання про оголошення чоловiка в мiжнародний розшук.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka