"Агенція регіонального розвитку Івано-Франківської області" запрацювала на Прикарпатті: мета створення та основні завдання

17.11.2023 20:25   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Днями розпочала роботу "Агенцiя регiонального розвитку Iвано-Франкiвської областi".

Про це пiд час програми "Про головне в деталях" розповiла очiльниця областi Свiтлани Онищук, передає Фiртка.

Зi слiв Онищук, в iнших областях такi агенцiї працюють достатньо ефективно.

"Вони допомагають залучати досить великi суми коштiв для розвитку областi. В нас чомусь це була велика проблема. Тепер з такими потужностями, але вона працює. Агенцiя має вести комунiкацiю з бiзнес-сферою та територiальними громадами. Вона має працювати на залучення iнвестицiй та створення нових робочих мiсць в регiонi, надавати профiльнi консультацiї з грантової пiдтримки проєктiв, розробки бiзнес-моделей та виготовлення дозвiльної документацiї. Це все є тi завдання, якi стоять перед агенцiєю", - зауважила Свiтлана Онищук.

Як уточнила очiльниця ОВА, важливо область змiнювати, вдосконалювати. 

"Потрiбно, щоб область максимально працювала. Чим краще ми будемо працювати, чим бiльше будемо розвивати нашу область, тим паче зможемо створити новi робочi мiсця та допомагати ЗСУ. Сьогоднi найголовнiше залучати в допомогу не тiльки бюджети обласний та територiальних громад, а максимально спрямовувати наш бiзнес на пiдтримку вiйськових", - резюмувала Онищук.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka