У Карпатах засніжило - прийшла "справжня зима"

12.11.2023 15:36   Джерело: rubryka
Опубліковано : Франківський Новинар

До українських Карпат вже прийшла справжня зима, випав снiг та покрив гiрськi схили.

Про iнформує Державна служба з надзвичайних ситуацiй повiдомляє у Фейсбуцi, пише Рубрика.

На Чорногiрському гiрському пошуково-рятувальний посту повiдомили, що станом на 09:00 12 листопада на горi Пiп Iван Чорногiрський хмарно.

Температура на горi знизилася до -6, а швидкiсть вiтру досягла 4-7 метрiв на секунду. Заснiженi вершини дiйсно виглядають дуже гарно, але рятувальники радять милуватися ними на свiтлинах.

Також у ДСНС Івано-Франківщини нагадали, що похід у гори вимагає від кожного туриста відповідальності та готовності. Тому необхідно мати відповідне спорядження, одяг, взуття, техніку, аптечку, запас їжі та води.Спорядження має бути зручним, легким та функціональним, одяг – захищати від вітру і вологи, взуття – надійним.

Фото: Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост

Як у Фейсбуці повідомив Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост, станом на 09:00 12 листопада на горі Піп Іван Чорногірський хмарно, північний вітер зі швидкістю 4-7 м/с., температура повітря -6°С. Снігові опади, видимість обмежена.

Нагадаємо, в Україні, у неділю, 12 листопадапрогнозуються помірні, а у північних, центральних, вночі й у південних областях значні дощі. При цьому в Карпатах очікується значний мокрий сніг.

Окрім того, в Україні, крім західних областей, прогнозуються сильні пориви вітру 15-22 м/с, а у південній частині, східних та центральних областях місцями 25 м/с.

Крім того, температура повітря у неділю істотно не зміниться, лише дещо на заході.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: rubryka