Прикарпатець використав відомі схеми нелегального заробітку: переправляв чоловіків за кордон під виглядом водіїв міжнародних перевезень

04.08.2023 16:33   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Пiдприємець з Iвано-Франкiвська працевлаштовував чоловiкiв призовного вiку на власне пiдприємство та вносив данi про них у систему «Шлях». Як наслiдок, потенцiйнi ухилянти могли безперешкодно виїхати за кордон пiд виглядом водiїв мiжнародних перевезень.

Про це повiдомили у пресслужбi Спецiалiзованої прокуратури у сферi оборони Захiдного регiону.

Схему викрили на Львiвщинi.

Пiд час санкцiонованих обшукiв у помешканнi пiдприємця виявлено комп’ютерну технiку, мобiльнi телефони, документацiю, печатки, чорновi записи, мiкроавтобуси. Усi вилученi речовi докази скерують на експертизу.

За процесуального керiвництва Львiвської спецiалiзованої прокуратури у сферi оборони Захiдного регiону йому повiдомлено про пiдозру за фактом незаконного переправлення громадян через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Санкцiя iнкримiнованої статтi передбачає до 9 рокiв ув’язнення, трирiчне позбавлення права обiймати певнi посади чи займатися певною дiяльнiстю та конфiскацiю майна.

Йому обрано запобiжний захiд у виглядi тримання пiд вартою iз правом внесення застави.

Встановлюється причетнiсть до вчиненого iнших осiб, зокрема з числа посадовцiв територiальних центрiв комплектування та соцiальної пiдтримки.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs