Які райони Прикарпаття постраждали найбільше від стихії та негоди

24.07.2023 19:29   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Голова обласної вiйськової адмiнiстрацiї повiдомила, якi райони Прикарпаття постраждали внаслiдок негоди.  Детальнiше про це Свiтлана Онищук розповiла пiд час програми "Про головне в деталях", передає Фiртка.

Так, за словами очiльницi областi, внаслiдок негоди постраждали одразу п'ять районiв. Коломийський, до слова — найбiльше.

"Ми робили виїзне засiдання ТЕП та НС в Нижньовербiзькiй територiальнiй громадi, особисто бачила, як там лiквiдовували наслiдки стихiї.

В цiй громадi є чотири рiчки, якi через опади розлилися й пiдтопили 107 будинкiв.  Зазначу, що всi нашi служби працювали в посиленому режимi", - розповiла Онищук.

Крiм того, негода наробила лиха й i в iнших районах, а саме в Косiвському, Надвiрнянському, Верховинському, Iвано-Франкiвському.

"Загалом, 948 домогосподарств пiдтопленi, а це велика кiлькiсть, 142 житловi будинки, пiдтопленi 126 пiдвалiв, практично 3,5 км мiсцевих дорiг, а також пошкоджено пiшохiдний мiст в Iвано-Франкiвську", - додала очiльниця областi.

Разом з тим, для лiквiдацiї наслiдкiв негоди з резервного фонду для служби ДСНС видiлили пальне, наразi, додає Свiтлана Онищук, працюють всi вiдповiднi комiсiї.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka