У Міноборони презентували нову літню форму для жінок

06.07.2023 19:39   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

У Мiноборони України представили модель костюма лiтнього польового та бiлизни для вiйськовослужбовцiв-жiнок. Цей вiйськовий одяг враховує особливостi жiночої фiгури i пройшов тестування у реальних умовах.

В оборонному вiдомствi пiд головуванням заступника Мiнiстра оборони України Дениса Шарапова вiдбулася нарада з питань розробки костюма лiтнього польового для вiйськовослужбовиць та жiночої бiлизни (труси та топ). Участь взяли представники Центрального управлiння розвитку та супроводження матерiального забезпечення ЗСУ, громадської органiзацiї “Смiлива Україна”, громадської iнiцiативи “Forma Two” i вiтчизняних виробникiв – ТОВ “МIК”, ПП “АЛЛЕН БIЗНЕС” та ПАТ “Трикотажна фабрика “РОЗА”.

У Міноборони презентували нову літню жіночу форму – bit.ua

У Міноборони презентували нову літню форму для жінок 4

Було представлено модель лiтньої форми, яка отримала найбiльшу кiлькiсть позитивних вiдгукiв пiсля проведених вiйськових (дослiдних) випробувань в однiй iз вiйськових частин ЗСУ.

Враховуючи антропометричнi данi жiнок, зокрема будову плечей, грудної клiтини, талiї та стегон, зауваження i пропозицiї українських вiйськовослужбовиць, якi безпосередньо здiйснювали дослiдну експлуатацiю, в теперiшню польову форму одягу було внесено конструктивнi змiни, за рахунок яких вона стала бiльш пiдлаштованою пiд жiночу будову тiла.

«Кулiска на кiтелi, за рахунок якої жiнка може вiдрегулювати зайвий об’єм тканини на спинi. Вкорочений кiтель та розрiзи по боках для зручностi нахилiв та присiдань. Еластична стрiчка пiд колiнами, яка дає можливiсть зменшити ширину штанини. Завищена лiнiя талiї в штанах з «тунельним» поясом, який передбачений у разi змiни об’ємiв талiї вiйськовослужбовицi, наприклад, вагiтностi на раннiх строках. Всi цi змiни було враховано та закладено у новi лекала костюма лiтнього польового для жiнок-вiйськовослужбовцiв. Щодо бiлизни: вона унiверсальна, з високою посадкою, у складi бавовна та еластан, гарно тягнеться й тримає форму”, – розповiли вiйськовослужбовицi ЗСУ, якi брали участь у дослiднiй експлуатацiї.

У Міноборони презентували нову літню форму для жінок 3

У Міноборони презентували нову літню форму для жінок 1

В подальшому, пiсля затвердження нормативно-технiчної документацiї та зразкiв-еталонiв, буде здiйснена закупiвля лiтньої форми для жiнок.

“Сьогоднi у лавах ЗСУ близько 42 тисяч жiнок-вiйськовослужбовцiв, близько п’яти тисяч з них перебувають на передньому краї, де виконують бойовi завдання нарiвнi з чоловiками. Тому наше завдання – забезпечити їм належнi умови проходження вiйськової служби. Зручна вiйськова форма одягу – це одна iз важливих складових”, – прокоментував заступник Мiнiстра оборони України Денис Шарапов.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs