Затримали прикарпатського підприємця: переправляв ухилянтів за кордон

28.04.2023 09:55   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

Схему незаконного переправлення за кордон осiб призовного вiку органiзував 54-рiчний приватний пiдприємець з Тисменицької громади. Фiгурант мав спiльника, який вносив неправдивi вiдомостi в iнформацiйну систему «Шлях». Така «послуга» обiйшлась чоловiку, що пiдлягав мобiлiзацiї, в 5000 доларiв США. Спершу вiн заплатив 2 тисячi доларiв авансу, а потiм вiддав решту суми.

Дiючи за вказiвками органiзатора, ухилянт прибув до пункту пропуску «Шегинi» у Львiвськiй областi, де пересiв до автомобiля «BMW» з невiдомою особою задля подальшого виїзду за межi України. Проте зробити це завадили прикарпатськi оперативники. Пiд час переслiдування транспортний засiб заблокували, iнформує пресслужба полiцiї.

null
Фото з мережі Інтернет

 Органiзатора злочинної групи правоохоронцi затримали. Пiд час обшукiв за мiсцем проживання вилучили докази, якi пiдтверджують злочинну дiяльнiсть чоловiка. Слiдчi повiдомили затриманому про пiдозру у вчиненнi кримiнального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримiнального кодексу України. Також направили клопотання до суду про обрання йому запобiжного заходу у виглядi тримання пiд вартою.

За незаконне переправлення осiб через державний кордон України передбачена вiдповiдальнiсть у виглядi позбавлення волi на строк вiд семи до дев’яти рокiв з позбавленням права обiймати певнi посади чи займатися певною дiяльнiстю на строк до трьох рокiв з конфiскацiєю майна.

В межах досудового розслiдування проводяться заходи щодо встановлення спiльникiв злочину.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews