Про спецпідрозділ іноземців, які воюють за Україну вже опублікували фільм

23.03.2023 13:07   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


«Iнтернацiональний Легiон. Воля без кордонiв» — це документальний фiльм про iноземцiв, якi воюють за Україну проти Росiї вiд початку повномасштабного вторгнення.

Стрiчку створила команда online.ua за сприяння ГУР Мiноборони України, пишуть Контракти.

Вже в березнi 2022 року Iнтернацiональний Легiон розпочав виконувати бойовi завдання. Лави Легiону продовжують поповнюватись добровольцями з понад 50 країн свiту, а Україна з глибокою вдячнiстю приймає допомогу вiд iноземних захисникiв. 

«Iнтернацiональний Легiон. Воля без кордонiв» розповiдає iсторiї смiливих добровольцiв, якi стали до лав ЗСУ, щоб вiдстоювати незалежнiсть нашої держави.

Гаррi родом з Шотландiї, вiн знав про вiйну Росiї проти України ще з 2014 року та долучився до Легiону на початку березня 2022 року. Про росiян говорить дуже однозначно: “З того часу, як я приїхав сюди, я зрозумiв, що їм немає рiзницi, по кому гатити. Для них не є важливим, що в мiстах є цивiльне населення, вони просто вiдкривають вогонь. Для них [росiян] людськi смертi не мають жодного значення. Ми ж робимо усе можливе, щоб врятувати людей та допомогти їм”.

Боєць Легiону Ерiк вважає, що основна проблема росiян — у їхньому его. Адже вони нiяк не зможуть змиритися зi своєю поразкою в Українi: “Очевидно, вони не воюють з вiйськами НАТО. Їхнє еґо могло б прийняти поразку вiд НАТО, проте не зможе прийняти поразку вiд України”.

Пену трохи за 20 рокiв, вiн iз Грецiї. Спочатку чоловiк хотiв волонтерити, але коли побачив на власнi очi, що насправдi вiдбувається в Українi, взяв до рук зброю та долучився до Легiону. Пен закликає не нехтувати бiдою iнших людей та завжди шукати можливостi допомагати: “Вiйна не завжди вiдбуватиметься десь далеко, на iншому кiнцi свiту. Це може статися з вашою країною, з вашим мiстом, з вашими людьми. I коли таке трапляється, у вас може не бути можливостi попiклуватися про себе. Тому ви, найiмовiрнiше, будете просити про допомогу в iнших i чекати, що вам допоможуть. Тож якщо ви можете — допомагайте iншим”.

Макс покинув своє навчання у рiднiй Бразилiї, щоб долучитися до боротьби за свободу України та всього вiльного свiту: “Зважаючи на те, що я тут побачив, — це воєннi злочини й геноцид. Тому що вони бомблять цивiльнi об’єкти, де немає вiйськових. Жодного сумнiву, що Володимир Путiн має понести за це вiдповiдальнiсть”.

Ранiше Мiхал служив у Збройних силах Польщi. Боєць планує пiсля перемоги України повернутися назад: “Чим бiльше зброї буде надано Українi, тим швидше закiнчиться вiйна. Подивiться, якi проблеми люди мають в Українi, наскiльки сильно постраждала промисловiсть у порiвняннi з європейськими країнами. Пiдтримка України — це всього лише платити на 10% бiльше за молоко або хлiб. Це — нiчого”.

Бiйцi Легiону переконанi, що свiт має продовжити пiдтримувати Україну, адже це питання демократiї та свободи для усього свiту, а не лише для однiєї країни.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs