У системі «Прозорро.Продажі» відбувся аукціон з продажу спецдозволу на видобуток кам’яної солі з Долинського родовища, що на Прикарпатті

19.03.2023 18:45   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

У середу, 15 березня, в системi «Прозорро.Продажi» вiдбувся аукцiон з продажу спецдозволу на видобуток кам’яної солi з Долинського родовища, що на Прикарпаттi.

Аукцiон стартував з 762 088 гривень та зiбрав 5 учасникiв, пише Галка.

Ось кiнцевi пропозицiї учасникiв:

  • ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВIДПОВIДАЛЬНIСТЮ “САПIЖАР”  – 3 000 000 грн.
  • ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВIДПОВIДАЛЬНIСТЮ “СIЛК ВЕЙ КОРПОРЕЙШН” – 6 001 000 грн.
  • ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВIДПОВIДАЛЬНIСТЮ «СИВИЙ ПОТIК» – 6 001 001 грн.
  • ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВIДПОВIДАЛЬНIСТЮ “ХОЛДИНГОВА КОМПАНIЯ “IНДАСТРIАЛ ЛОГIСТIК ХАБ” – 8 555 555.55 грн.
  • ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВIДПОВIДАЛЬНIСТЮ «ПЛАНЕТА КОМФОРТ» – 8 555 556 грн (переможець).

ТОВ «ПЛАНЕТА КОМФОРТ» засноване у 2012. Статутний капiтал – 200 000 грн. Зареєстроване у Харковi. Засновник та керiвник: Андрiй Добросотськов.

Наразi компанiя та Держгеонадра ще мають пiдписати договiр. Тодi вже переможець торгiв отримає право видобувати кам’яну сiль (галiт) впродовж 20 рокiв.

Долинське родовище кам’яної солi є одним з найстарiших в Українi. Тут видобували сiль ще з Х ст. Першi письмовi згадки про кам’яний промисел у цiй мiсцевостi датованi 1474 роком, а у  1525 роцi король Сигiзмунд I поновив мiсту Долина Магдебурзьке право i дозволив мiщанам виробляти сiль. Виварювання солi було в королiвськiй власностi, але було дозволено її виварювати i приватним особам. До середини ХХ ст. Долинський солевиварювальний комбiнат був одним з найбiльших пiдприємств мiста. Однак впродовж останнiх двадцяти рокiв пiдприємство практично не функцiонувало.

У 2019 роцi уряд дозволив приватизувати комбiнат i передав його у розпорядження Фонду держмайна. Наразi покупця на солеварню не знайшли. Торiк мiський голова Долини звертався до ФДМУ з проханням передати пiдприємство мiсту, аби на її базi можна створити туристичний об’єкт. Те, що спецдозвiл на користування родовищем виставили окремо вiд солевиварювального го комбiнату, означає, що шансiв на вiдновлення його дiяльностi практично не залишилось. 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka