У двох селах на Калущині вакцинують всіх тварин - після зареєстрованого випадку сказу

03.03.2023 12:45   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

На територiях населених пунктiв Довгий Войнилiв та Перекоси Верхнянської сiльської громади Калуського району фахiвцями Калуського вiддiлу Iвано-Франкiвської обласної державної лiкарнi ветеринарної медицини проводиться вакцинацiя домашнiх та сiльськогосподарських тварин вiд сказу, що передбачено планом заходiв iз запобiгання поширення та лiквiдацiї сказу.

15 лютого 2023 року факт захворювання на сказ було пiдтверджено лабораторними дослiдження патматерiалу вiд собаки, що загинула в одному з особистих селянських господарств села Довгий Войнилiв.

Вiдповiдно до чинного законодавства вимушену вакцинацiю буде проведено для всiх сприйнятливих тварин в селi Довгий Войнилiв, а також м’ясоїдних тварин села Перкоси.

Зважаючи на те, що вакцинацiя є обов’язковим i найбiльш дiєвим заходом захисту домашнiх улюбленцiв вiд захворювання на сказ, краян закликають представити своїх тварин ветеринарним спецiалiстам для проведення вакцинацiї.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka