Франківський Новинар

Франківський Новинар

журналіст, блогер, політолог

Де саме в Івано-Франківську найближчим часом зміниться схема руху авто?

14.02.2023 21:44   Джерело: firtka
Автор : Франківський Новинар

популярне


Найближчим часом буде запроваджено режим двостороннього руху на всiй протяжностi вулицi Тарнавського - вiд вулицi Василiянок до вулицi Купчинського.

Про це повiдомив Михайло Смушак, передає Фiртка.

Таке рiшення обумовлене новою схемою руху на перехрестi з вул. Днiстровська. Крiм того, данi змiни будуть синхронiзованi з оновленою циклограмою роботи свiтлофора, який доповниться додатковими секцiями й фазами.

Серед найбiльш помiтних нововведень будуть:

  • можливiсть здiйснення лiвого повороту з Василiянок на Тарнавського в окрему фазу;
  • можливiсть руху прямо з вулицi Днiстровської на вулицю Тарнавського;
  • новий пiшохiдний перехiд черех вулицю Василiянок;
  • можливiсть здiйснення правого повороту з Василiянок на Тарнавського.

Нова циклограма свiтлофора складатиметься з чотирьох фаз, i буде практично безконфлiктною, що суттєво пiдвищить безпеку дорожнього руху на даному перехрестi. Рух з усiх напрямкiв буде бiльш плавним i передбачуваним.

"Разом з тим, запроваджуючи таке рiшення ми розраховуємо збiльшити пропускну здатнiсть даного перехрестя коштом використання потенцiалу вулицi Тарнавського. Вiдтак, розраховуємо вiдчутно розвантажити дiлянку вулицi Василiянок в сторону до вул. Вовчинецької та вулицi Галицької, спростивши тим самим рух приватного та громадського транспорту", - йдеться у дописi.

Окрiм того, завдяки цьому рiшенню ми врiвноважимо потоки заїзду на кiльце на перехрестi вулиць Вовчинецької-Привокзальної та Купчинського.

Зараз воно дещо розсинхронiзоване вiдсутнiстю постiйного потоку транспорту з вулицi Купчинського. Як наслiдок, заїзд на кiльце з вулицi Привокзальної є завжди довшим за рух з Вовчинецької.

"В переддень змiн схеми органiзацiї дорожнього руху по вулицi Тарнавського ми додатково про це обов’язково проiнформуємо", - додав Михайло Смушак.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka