На Франківщині відкрили центр для жінок, постраждалих від сексуального насильства окупантів

05.12.2022 15:57   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

В Iвано-Франкiвськiй областi розпочав роботу реабiлiтацiйний центр для жiнок, постраждалих вiд сексуального насильства внаслiдок росiйської збройної агресiї.

Про це 3 грудня повiдомили у пресслужбi Офiсу генпрокурора, пише Галка.

«У створення реабiлiтацiйного шелтера ми вклали весь свiй досвiд, сили, знання та палке бажання зцiлити фiзичнi та душевнi рани жiнок та дiвчат, чиї життя та долi намагались зруйнувати росiйськi окупанти», — коментує «Елеос-Україна».

Мешканки матимуть можливiсть проживати у шелтерi пiв року. Там вони отримають квалiфiковану психологiчну, медичну та iншу допомогу.

«Така модель є оптимальною як з позицiї турботи про постраждалих, так i для результативностi кримiнального процесу. Адже потерпiлi у шелтерi… можуть надати свiдчення саме тодi, коли психологiчно до цього готовi. Прокурори спiлкуються з ними за мiсцем проживання, в комфортних та безпечних умовах, далеко вiд мiсця, де було скоєно злочини. Це дозволяє уникнути повторної травматизацiї та отримати повну iнформацiю» — зазначила Начальник другого вiддiлу Управлiння ОГП щодо СНПК Анна Сосонська.

Шелтер вже прийняв перших мешканок. У планах — вiдкрити новi центри для чоловiкiв та сiмей постраждалих вiд сексуального насильства внаслiдок росiйської агресiї.

Сосонська також закликала свiдкiв i постраждалих вiд сексуального насильства повiдомляти правоохороннi органи, аби отримати необхiдну допомогу i покарати винних у злочинi.

Адресу шелтеру не називають з мiркувань безпеки. 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka