Волонтери з Франківська прикупили рідкісні протимінні чоботи для спецпризначенців

20.11.2022 12:46   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Iвано-франкiвський Координацiйний центр #SaveUkaineNow (SUN) закупив та передав спецпризначенцям-вибухотехнiкам, якi розмiновують звiльненi територiї та готують шлях для просування груп, протимiннi Spider Boot (англ. чоботи-павуки) та спецiальне взуття. 

Spider Boot – це ефективна система iндивiдуального протимiнного захисту, розроблена промисловими дизайнерами Gad Shaanan Design, Inc. в 1998 роцi. Виробник – канадська компанiя Med-Eng Systems, Inc., що спецiалiзується на обладнаннi та амунiцiї для розмiнування.

Завдяки унiкальному дизайну, параметрам та пiдбору матерiалiв Spider Boot захищають ногу вiд осколкiв та амортизують силу вибуху при детонацiї мiн. Їх успiшно використовували сапери в країнах Африки, Азiї та Пiвденної Америки майже 20 рокiв. 

«Коли ми отримали запит на цю конкретну модель – Spider Boot, то  почали шукати додаткову iнформацiю. Виявили, що їх бiльше не виробляють i знайти їх на ринку дуже складно, – розповiдає представниця Координацiйного центру #SaveUkaineNow (SUN) Ярина Мельник. – Викупити їх було непростим завданням». 

Spider Boot вважається прикладом того, як промисловий дизайн та технологiї можуть служити на благо людства. Розробляючи їх, дизайнери хотiли допомогти в розмiнуваннi у країнах, що постраждали вiд вiйни. Пара «павукiв» навiть виставлялася в  Нью-Йоркському музеї сучасного мистецтва MoMA

«Дуже сподiваємося, що вони допоможуть нашим хлопцям вберегти себе, – додають у #SaveUkaineNow(SUN). – Нещодавно ми купували понтонну переправу i думали, що це найбiльш неординарний запит, але  «Чоботи павуки» перевершили все».

За попереднiми оцiнками, на даний час вибухонебезпечними предметами забруднено понад 130 тисяч квадратних кiлометрiв територiї України. Це майже третина територiї країни. Найбiльше вiд вибухових пристроїв страждає саме мирне населення, особливо дiти. 

Довiдково: Iвано-Франкiвський Координацiйний центр #SaveUkraineNow (SUN) займається комплексною пiдтримкою сил оборони з Iвано-Франкiвської областi в зонi бойових дiй. Створений мiсцевими громадськими органiзацiями та бiзнесами, разом з вiйськовими, SUN об’єднує близько 100 волонтерiв. Центр фiнансується мiсцевими бiзнесами, фондами, колективами та iндивiдуальними благодiйниками, якi пiдтримують його роботу регулярними внесками. З початку вторгненя #SaveUkraineNow(SUN) зiбрав понад 2 мiльйони доларiв допомоги для вiйськових та залучив до спiвпрацi мiжнародних партнерiв.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka