Франківська спільнота скетчерів показала замальовки міста

07.11.2022 12:43   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Вихопити i зберегти на паперi. Саме цим займається у нашому мiстi спiльнота скетчерiв Urban Sketchers Ivano-Frankivsk. Серед них є професiйнi художники, iлюстратори та дизайнери. А також люди, якi вперше спробували малювати саме на спiльних зустрiчах.

4 листопада у Центр сучасного мистецтв вiдкрили виставку їхнiх робiт. Нариси є вiдображенням Iвано-Франкiвська. Кожен художник вклав у свою роботу свою емоцiю, бачення та переживання

Виставка вiдображає Франкiвськ з рiзних сторiн, iнколи й навiть тi речi, якi нам i не до вподоби. Автори зiбрали цiкавi гармонiйнi роботи, де кожна цiкава сама по собi. А разом наче створюють цiлiсний пазлик.

«Думаю, що кожен зi скетчерiв старається зобразити якусь родзинку. Щось таке особливе, що бачить лише вiн. I тому цi роботи «живi». Нам дуже приємно знайомити таким чином з нашим мiстом приїжджих людей», – каже куратор виставки Христина.

А також додає, що в групi немає вiкових обмежень. Проте у Франкiвську це досить молодий рух, до якого долучаються автори з Харкова, Херсонської областi, нещодавно приїхали й з Бахмута, iнформує “Галка” з посиланням на сторiнку мiського голови Руслана Марцiнкiва.

«Нам дуже приємно, що вони знайомляться з нашим мiстом саме ось так, вони дивляться, запам’ятовують рiзнi цiкавi мiсця, дiляться з нами тим, що запам’яталось. I також залишають на пам’ять свої скетчi», – додає Христина.

Зараз в часi вiйни рух заручився пiдтримкою мiжнародних спiльнот. Вони пiдтримують наших авторiв, донатять, а також розповсюджують iнформацiю.

Виставка триватиме до 21 листопада. Пн. – пт. з 9:00 до 18:00

Франківська спільнота скетчерів показала замальовки міста (ФОТО)

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka