Дівчинка з Коломийщини отруїлася грибами - дитина в реанімації

28.09.2022 22:48   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

На Прикарпаттi грибами отруїлася ще одна дитина. Це вже четвертий випадок за останнiй мiсяць в областi.

8-рiчна дiвчинка родом з Коломийщини. В обласну дитячу клiнiчну лiкарню пацiєнтка поступила 26 вересня. Її стан стабiльний.

Разом iз нею у медзакладi перебуває 11-рiчний пiдлiток. В обидвох дiагноз – отруєння дикорослими грибами, iнформує Фiртка.

«В цих двох випадках, ймовiрно, гриби гастроентеротропної дiї, бо вся клiнiчна ситуацiя вiдповiдала власне за таку симптоматику. Пацiєнти потрапили у вiддiлення iнтенсивної терапiї зi скаргами на блювоту, рiзкий бiль в животi, розлади кишкiвника i виражену загальну слабiсть. 8-рiчна пацiєнтка перебуває у вiддiленнi iнтенсивної терапiї. Проте стан стабiльний», – прокоментував ситуацiю медичний директор Iвано-Франкiвської ОДКЛ Ярослав Семкович.

В обласному центрi контролю та профiлактики хвороб МОЗ наголошують батькам категорично не давати їсти гриби дiтям до 12 рокiв, адже це важкий для травлення продукт.

Окрiм дiтей, на Iвано-Франкiвщинi зафiксували 2 випадки отруєння грибами i серед дорослих. Тож медики рекомендують прикарпатцям при перших симптомах одразу звертатися до лiкарнi.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs