На місці цукрового заводу хочуть створити індустріальний парк у Городенці

28.09.2022 18:42   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

29 вересня, на сесiї Городенкiвської мiської ради депутати розглядатимуть питання про створення на мiсцi колишнього цукрового заводу сучасного iндустрiального парку, iнформує пресслужба Городенкiвської мiськради.

“Такий парк має ряд переваг та стане поштовхом до розвитку промисловостi в громадi. Це гарантує стабiльне поповнення бюджету, наявнiсть робочих мiсць та можливiсть облаштування територiй”, – зазначається в повiдомленнi.

Зазначається, що з вiдкриттям iндустрiального парку планують створити понад 1000 робочих мiсць.

Нагадаємо, Городенкiвський цукровий завод, який випустив свою першу продукцiю ще у 1926 роцi, у 2010 роцi отримав нового iнвестора – агрохолдинг “Мрiя”.

28 жовтня 2010 року завод вiдновив випуск продукцiї пiсля тривалого (з 2007 року) простою. Однак вже наступного 2011 року сезон цукроварiння було перервано та залишок сировини вивезено на цукрозавод в мiстi Бучач Тернопiльської областi. Власники заводу мотивували це економiчною недоцiльнiстю переробки буряка в Городенцi.

ПАТ “Унiверсал Банк” в 2013 роцi надав кредит TOB “Цукровий Завод Городенка” в сумi 14,4 млн доларiв та прийняв в якостi забезпечення по кредиту майно цукрового заводу. Жодних коштiв iз цiєї суми не було вкладено у ремонт заводу та пiдготовку його до роботи. У серпнi 2014 року агрохолдинг “Мрiя” не змiг розрахуватися з кредиторами i оголосив технiчний дефолт. У результатi цього майно цукрозаводу перейшло у власнiсть ТОВ “Аракс Холдiнгс”. Вiдтодi завод не працює.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs