«Якою мразотою була – такою і залишилась»: Приходько згадала, як товаришувала з Гагаріною та розповіла, як ставиться до патріотизму Лободи

У ексклюзивному інтерв’ю для «МУЗВАР» співачка пригадала, як з початком бойових дій на Донбасі у 2014 році стала «заполітизованою» для українського шоубізнесу.

04.07.2022 10:33   Джерело: IfNews
Опубліковано : Новини Станіславівщини

Журналіст «МУЗВАРу» Юліан Новак поспілкувався з українською співачкою Анастасією Приходько та дізнався, як її життя змінилось після повномасштабного вторгнення росії в Україну та що думаю про колег-перевзувачів.

Нещодавно Приходько презентувала нове звучання композиції «Степом» відомого композитора Анатолія Пашкевича. Як говорить співачка, саме ця пісня 20 років потому відкрила їй дорогу до великого світу музики.

«У 16 років “Степом” я співала на кастингу “ВІА Гри”, згодом з нею відправилась на міжнародний конкурс, виборола тоді третє місце. І з цією піснею я потім вступала до Київської муніципальної академії музики ім. Глієра. Пройшло 20 років і я повернулась до цієї пісні. Шкода, що зараз вона стала на часі, але це та пісня, яку я можу передати», - зазначила Анастасія.

Наразі Приходько хоче додати у свій репертуар пісні, які забулись народом, адже за фахом вона співачка народного вокалу і знає багато фольклорних пісень. Приходько була однією з тих артистів, які від початку вторгнення росії на територію України у 2014 році, почала давати концерти в зоні АТО та підтримувати українських військових. Говорить, що тоді багато колег вважали її «заполітизованою та токсичною» та навіть не запрошували на музичні заходи.

«Мені було прикро, коли мене вважали токсичною, казали, що Приходько дуже заполітизована, вона багато їздить в АТО, асоціюється з війною, армією. Тому не будемо її кликати на червоні доріжки та різні заходи, адже Приходько це одразу політика. А де мене кликали, у мене були можливості – так, я говорила про війну. Думаєте, що у 2014 році не було того, що є зараз? Також ґвалтували, знущалися, грабували. Все це було у 2014, у 2015 роках. Я все це чула, мені розповідали», - відверто розповіла співачка.

Щодо зміни позиції тих артистів, які після 2014 року виступали на території росії, зокрема Світлани Лободи, яка підтримавши Україну заявила, що відбудує за власний кошт один зі зруйнованих дитсадків в Ірпені, Приходько наголосила, що для неї це виглядає як відкуп від гріхів.

«Як би це прикро не звучало з моїх вуст, але для мене це просто купівля України та відкуп від власних гріхів, які у тебе були під час вторгнення в Україну. Але жоден з них, хто виступав в московії з 2014 року, жодний не каже «Вибачте мені, українці. Вибачте мені за те, що я була сліпа, глуха, німа, я не розуміла». Ніхто з них не вибачився… Не грошима тикати і махати перед українцями, я відбудую… Місяць треба було чекати, щоб зрозуміти, що в твоєму Ірпені коїться? В тебе людей вбивали в Ірпені, ти місяць чекала? Заради чого? Корпоративів на птахофабриці чи співати на день росії? І як ти прослідкуєш це фінансування?», - прокоментувала Приходько.

Також Приходько називає дії продюсера Юрія Бардаша, який порівнює українські слогани з нацисткою Німеччиною та його інші висловлювання – сидінням на двох стільцях. І додає: такі люди будуть дивитись, у який бік йде перемога. До них Анастасія віднесла багато співачок з України: Ані Лорак, MARUV, Ганну Седакову, Йолку та інших. Також у своїх соцмережах Приходько порівняла з Бардашем і репера Потапа. Говорить, що навіть поруч з ним стояти не бажає.

«Потап зробив хід конем і каже, що “ніколи не приїдемо в росію, нам не треба нагород”. А коли я про це казала – він ходив і дуже образливо говорив про мене за спиною. Він ляпав це серед тих людей, які зі мною спілкуються. Тому, що я з тих артистів, які спілкуються з адміністраторами, з костюмерами, людьми, які мені допомагають… І серед таких людей він мав необережність розповідати про мене, що я з глузду з’їхала. І я коли побачила його допис, мене це збісило. Що ж тобі заважало тоді підтримати мене?» - прокоментувала Анастасія.  

За словами співачки, поведінка деяких російських артистів її зовсім не дивує. Наприклад, Поліни Гагаріної, яка наразі повністю підтримує російську владу. Ексклюзивно для «МУЗВАР» Приходько розповіла, що у далекому 2011 році вони товаришували, а Поліна навіть приїздила до Насті до Києва та жила в неї вдома.

«Ми з нею товаришували, вона приїжджала до мене в Київ на презентацію пісні «Между нами небо», яку ми робили разом з Давідом Каландадзе. Я її запросила, вона вдягала мої прикраси, ночувала у мене вдома. Я її підтримувала, хоча тоді була набагато вища неї за музичними досягненнями. А от коли вона підписала контракт з Костянтином Меладзе… У мене був концерт і Поліна погодилась співати “на розігріві”. І вона мені телефонує і каже: «зніми афішу, я виступати не буду». На моє питання “чому?” вона відповіла, що тепер працює з Костею, а ми з ним більше ні. «Я не хочу бути з тобою пов’язана», - ось так сказала вона», - прокоментувала Приходько. І згадавши про те, як Гагаріна виступила на концерті у московських Лужниках у березні 2022, додала: «Якою мразотою була – такою і залишилась».

За словами співачки, для неї зараз особисто не існує «хароших рускіх» і вона не хоче їх шукати. Щодо власного російськомовного репертуару, Приходько наголосила, що не має наміру перекладати ці пісні українською та взагалі залюбки відмовиться від них задля того, аби будувати новий український музичний простір. А щодо того, чому пісні російських артистів досі є у трендах YouTube і українці не можуть відмовитись від контенту країни-агресорки, на думку співачки, в більшості ці пісні слухають діти, які не розуміють глибину проблеми, проте впевнена, що згодом ця проблема зникне. І підкреслює, що її діти також слухали російський контент.

«До війни вони бігали, слухали Моргенштерна, Оксиморона, Басту. Я сказала, або видаліть, або не треба мені цього показувати. І я забороняла їм це робити. Зараз мої діти знають Гімн України, співають повстанські пісні, це все вони знаходять у TikTok», - зазначила виконавиця.

Наразі Приходько приділяє багато уваги родині й дітям та говорить, що не планує занурюватись повністю у кар’єру.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews