Один загинув, восьмеро постраждали: на Франківщині засудили військового до восьми років тюрми

08.10.2021 21:05   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області визнав винним військовослужбовця-контрактника однієї з військових частин Прикарпаття у низці кримінальних правопорушень.

А саме – в умисному вбивстві, замаху на кримінальне правопорушення, умисному тяжкому тілесному ушкодженні, хуліганстві та незаконному поводженні з бойовими припасами (п. 5, п. 8 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15, п. 5, п. 8 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 121, ч. 4 ст. 296, ч. 1 ст. 263 КК України).

 
 
Про це інформує “Галку” пресслужба Cпеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

У суді доведено, що в травні 2018 року у вечірній позаслужбовий час вказаний молодший сержант, будучи на підпитку, вступив у конфлікт з відвідувачами кафе у селі Лісна Тарновиця. Опісля, застосував ручну осколкову гранату Ф-1, кинувши її перед вхідними воротами закладу у відвідувачів.

Як наслідок, один місцевий мешканець, у якого боєць кинув боєприпас, від отриманих поранень помер місяць потому в лікарні, а ще восьмеро – отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Обвинувачений вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю.

Суд врахував усі обставини, наведені прокурором Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону, та засудив бійця до восьми років позбавлення волі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews