На що треба звертати увагу під час вибору квартири?

14.09.2021 17:52   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

Люди часто стикаються з необхідністю зняти квартиру. Це може бути переїзд в інше місто і небажання переплачувати за дорогі готелі, навчання в університеті, сполучене з нелюбов’ю до романтики гуртожитку, бажання жити окремо від батьків після 18 років і т. ін. І якщо ви вирішили зняти квартиру в Івано-Франківську і вже дивитеся оголошення на OLX, ми підкажемо, на які критерії потрібно звертати увагу.

Основні критерії для вибору житла

Передусім варто ознайомитися з актуальними пропозиціями: https://www.olx.ua/uk/nedvizhimost/kvartiry/dolgosrochnaya-arenda-kvartir/ivano-frankovsk/. Критерії, на які слід звертати увагу, бувають такі:

- вартість;

- район;

- зовнішній вигляд будинку;

- поверх, на якому знаходиться квартира;

- розміри житла і кількість кімнат;

- інтер’єр і вид внутрішньої обробки.

Під час вибору житла не можна виходити тільки з одного або двох критеріїв. Потрібно оцінити всі, хоча визначальними є два: район і бюджет. Якщо, наприклад, з якихось причин ви прив’язані до конкретного району міста або двох сусідніх районів, це одразу звужує пошук. З одного боку, він стає простіше. А з іншого — сильно скорочується кількість варіантів, з яких можна буде вибирати майбутнє житло.

Бюджет — другий важливий фактор, який відсікає безліч пропозицій, що влаштовують за іншими характеристиками. Тому всі варіанти доведеться пропускати через цей первинний фільтр. Не варто нехтувати пропозиціями з низькою ціною. Іноді людям потрібно дуже терміново продати чи здати в оренду навіть хорошу квартиру, і вони виставляють низький цінник. Тому це зовсім не означає, що низька ціна — гарантія квартири низької якості.

Але й інші критерії відкидати не можна. Потрібно якомога точніше сформулювати свої вимоги до майбутньої нерухомості, а потім почати шукати найбільш вигідну пропозицію, орієнтуючись на власні можливості й варіанти, пропоновані ринком нерухомості. Серед тих об’єктів, де ваші бажання співпадуть з можливостями за найбільшою кількістю критеріїв, і знайдеться квартира вашої мрії.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews