У Манявському скиту планують відновити ікони на вхідній вежі: ченці звертаються по допомогу (Фото)

05.03.2021 08:26   Джерело: WestNews
Опубліковано : Патрік Скеля

У Манявському Хрестовоздвиженському монастирі на Прикарпатті планують збирати кошти для виготовлення ікон для Дзвіниці.

З благословення митрополита Івано-Франківського і Галицького ІОАСАФА, настоятеля Великоскитського Хрестовоздвиженського Манявського чоловічого монастиря, тут розпочинають реставрацію древньої Дзвіниці, пише - WestNews.

Саме на спорудження цієї вежі командувач військової артилерії Війська Запорізького Корсунський полковник Морозенко пожертвував кошти. Вхідна вежа-дзвіниця – це перлина Скитського архітектурного ансамблю, будівництво якої відноситься до XVII століття і належить до кращих зразків українського бароко.

Манявський монастир – духовна окраса Прикарпатського краю і Богом береженої Вітчизни нашої України. Великий Скит в Карпатах завжди був місцем паломництва і глибокого шанування. 6 вересня 1785 року, Манявський монастир був закритий австрійською владою. Монахи до свого отчого дому повернулися тільки у 1998 році, відтоді знову почалося постійне відвідування паломниками святої обителі.

Сьогодні велична святиня знову потребує реставрації, в першу чергу, її зовнішня частина. А найбільше – ікони на дзвіниці. Мова йде про зображення Іова і Феодосія Манявських, Антонія і Феодосія Києво-Печерських, апостолів Якова та Іоана Богослова, а також євангеліста Луки та євангеліста Матфея.

Згідно попередніх підрахунків, зроблених реставраторами, для повноцінного відновлення усіх восьми ікон потрібно 10 800 доларів.

Ченці та настоятель обителі звертається до всіх небайдужих людей доброго серця за сприянням і допомогою. Свої пожертвування ви можете перерахувати за реквізитами:

Манявський Хрестовоздвиженський чоловічий монастир

ЄДРПОУ 25669158

Рахунок в АТ «Райффайзен Банк Аваль»

МФО 380805

IBAN UA52 3808 0500 0000 0026 0062 5152 7


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: WestNews