Калуський суд виніс вирок винуватцю ДТП, у якій загинув 19-річний пасажир

30.11.2020 18:18   Джерело: Вікна
Опубліковано : Патрік Скеля
У Єдиному реєстрі судових рішень оприлюднено вирок Калуського міськрайонного суду від у кримінальному провадженні щодо молодого чоловіка, якого обвинувачували за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження).

Читайте також

На Прикарпатті трапилась ДТП. Постраждали діти
На Прикарпатті вантажний тягач збив жінку-пішохода
На Франківщині дві церкви не поділили капличку
 

У медзакладі пасажир помер від отриманих травм, а водій перебувавав у реанімаційному відділенні без свідомості.

Нагадаємо, 9 серпня минулого року, о 01:00 у селі Новиці Калуського району трапилася дорожньо-транспортна пригода: автомобіль Volkswagen Passat виїхав за межі проїжджої частини і злетів у кювет. Відтак — перекинувся і вдарився в бетонну конструкцію.

У результаті ДТП травмувалися 19-річні водій і пасажир. Згодом пасажир від отриманих травм помер, пишуть - Вікна.

Як зазначено у рішенні суду, водій, рухаючись зі швидкістю 47…55 км/год, водій проявив неуважність, не обрав в установлених межах безпечної швидкості руху, не врахував дорожню обстановку та стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати рух та безпечно керувати ним, внаслідок чого не справився з керуванням. Такими діями він допустив порушення Правил дорожнього руху.

У судовому засіданні обвинувачений вину визнав повністю та розкаявся у вчиненому. Обставин, які обтяжують покарання, суд не встановив. До обставин, які пом`'якшують обвинуваченому покарання, суд відносить щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину та відшкодування завданих збитків. 

Вирок суду — визнати водія винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, та призначити покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік. Чоловіка звільнили від відбування основного покарання з іспитовим строком два роки.

Санкція статті, за якою було винесено вирок підсудному, передбачає позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вікна