На Франківщині дві церкви не поділили капличку

31.07.2020 11:36   Джерело: Фіртка
Опубліковано : Патрік Скеля

До Господарського суду Івано-Франківської області із позовом звернулась Релігійна громада Святого Духа Української греко-католицької церкви смт Перегінське про скасування запису про реєстрацію права власності на каплицю у селищі.

Читайте також

В Івано-Франківську у храмі затримали священика, що два роки перебував у розшуку

Право власності на каплицю зареєстроване за Релігійною громадою Української православної церкви Київського патріархату храму «Великомученика Юрія Переможця», інформує Фіртка з посиланням на пресслужбу суду.

Позивач – Парафія УГКЦ Святого Духа вважає, що право власності на каплицю зареєстроване за відповідачем – Релігійною громадою УПЦ Київського патріархату храму «Великомученика Юрія Переможця» неправомірно, а кошти на будівництво вказаної каплиці жертвувались парафіянами Української греко-католицької церкви, які відвідують у ній богослужіння.

У понеділок, 6 липня, суд порушив провадження у справі за вказаним позовом. Підготовче засідання призначив на 11 серпня 2020 року.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Фіртка