12-річна франківчанка з синдромом Дауна перемогла на міжнародному конкурсі

Синдром Дауна не заважає франківчанці творити красу.

08.10.2020 15:10   Джерело: ZNAJ.UA
Опубліковано : Патрік Скеля

12-річна франківчанка з синдромом Дауна виграла гран-прі на Міжнародному фестивалі «Рекітське сузір'я 2020 «у номінації «Живопис».

Детальніше про це пише видання «Суспільне Карпати», посилаючись на маму переможниці Яну Турко, пише - ZNAJ.UA.

Як розповіла мати Христини Турко, її дочка почала малювати з тих пір, як навчилася тримати олівець в руках. Вона вважає, що заняття творчістю допомагають «сонячним» діткам розвиватися. Зараз Христина відвідує гурток, де відточує свої навички і спілкується з однолітками.

«З нею разом малювати вчиться ще одна дівчинка з особливими потребами, вони дуже здружилися. І це дуже важливо для таких дітей. Творчість — це те, що нашим дітям вдається легше, і їх це розвиває. Для них це арт-терапія. Я хочу сказати, що такі діти можуть творити, просто з ними треба більше займатися і більше вкладати часу. Я б сказала, що це такі певні інвестиції в дитину. Так це складно, важко, але результат буде обов'язково», - розповідає Яна.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ZNAJ.UA