Помер видатний судмедексперт, який досліджував поховання в Дем'яновому Лазі

04.09.2020 13:38   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля

Сьогодні, 4 вересня, на 86-му році життя помер видатний, багатолітній та активний член Івано-Франківського обласного товариства «Меморіал», один із засновників та член правління цього товариства, судово-медичний експерт, автор понад ста судово-медичних експертиз останків жертв комуністичного терору та вояків УПА – Омельян Левицький.

Про це в мережі повідомив керівник «КП Пам'ять» Василь Тимків, пише - Бліц-Інфо.

Омелян Левицький був судово-медичним експертом-криміналістом Івано-Франківського обласного бюро судово-медичних експертиз. Брав участь у розкопках і проводив медико-криміналістичні експертизи жертв сталінських катів у Дем’яновому Лазі, на Меморіальному кладовищі Івано-Франківська та в усіх без винятку населених пунктах нашої області. Крім того, він проводив розкопки і медико-криміналістичні експертизи в Бучачі (1990) на Тернопіллі та в Ходорові (1993) Львівської області.

А ще Омелян Левицький був активним членом обласного історико-просвітницького товариства «Меморіал». За цю свою подвижницьку працю його нагороджено Грамотою Правлячого Архієрея Івано-Франківської єпархії УГКЦ владики кир Софрона Мудрого та Грамотою Верховного Архієпископа Києво-Галицького УГКЦ Святослава.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо