На Франківщині браконьєр виплатить 10 тисяч гривень, бо ловив червонокнижні екземпляри

10.06.2020 12:21   Джерело: Голос-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля

Івано-франківські рибоохоронці, здійснюючи рибоохоронний рейд на річці Дністер, виявили в улові мешканця села Підвербці Тлумацького району, пише - Голос-Інфо.

Читайте також

На Коломийщині браконьєр зловив сорок рибин руками
Прикарпатець заплатить до 1500 гривень за вилов «червонокнижної» риби

Він здійснював лов риби на поплавцеву вудку, занесену до Червоної книги України рибу – 1 ек. вирезуба причорноморського (вагою 35 гр) та 1 екз. бистрянки російської (вагою 30 гр), що перебувала у снулому стані.

Особою порушено п. 3.14 та 4.10 Правил любительського і спортивного рибальства. Державними інспекторами складено протокол по ст. 90 КУпАП (Порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України).

Згідно постанови КМУ від 07.11.2012 №1030 «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)», компенсація за один виловлений екземпляр вирезуба причорноморського становить 10 000 грн, бистрянки російської – 660 грн.

Таким чином, порушником завдано збитків рибному господарству на суму 10 660 грн.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Голос-Інфо