На Прикарпатті дорожників підозрюють у розтраті та змові з підрядниками

Суд клопотання слідчого задовільнив.

03.05.2020 09:37   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля

Посадовців Служби автомобільних доріг в області підозрюють в розтраті бюджетних коштів, виділених на ремонт автодоріг Івано-Франківської області.

Читайте також

Катастрофічний стан дороги: на Прикарпатті чергове перекриття автошляху

Про це йдеться в ухвалі Івано-Франківського міського суду, пише - Бліц-Інфо.

Під час досудового розслідування установлено, що начальник Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області разом з двома заступниками вступили в змову з чотирма фірмами. А саме, ТОВ ПБС, ТОВ БМБУД, ПП ПОЛТАВАБУДЦЕНТЕР та ТОВ Ропд-Лайн.

«Для заволодіння бюджетними коштами головою тендерного комітету САД в Івано-Франківській області в період 2018-2019 років за сприяння начальника, проведено відкриті торги по виконанню робіт з капітальних, поточних ремонтів автомобільних доріг, мостів, робіт з ліквідації зсувних процесів, експлуатаційного утримання автомобільних доріг Івано-Франківської області, переможцями яких стали вище вказані підконтрольні керівнику та заступникам суб`єкти підприємницької діяльності», - йдеться в ухвалі.

У документі зазначається, що при виконанні робіт посадові особи ТОВ ПБС, ТОВ БМБУД, ПП ПОЛТАВАБУДЦЕНТЕР та ТОВ Ропд-Лайн внесли неправдиві відомості у форми КБ-2В, КБ-3, завищивши об`єми виконання робіт та використавши будівельні матеріали, заборонені ДСТУ, спричинивши збитків державному бюджету на суму понад мільйон гривень.

Відтак, слідчий звертався з клопотанням до суду аби отримати дозвіл на вилучення завірених копій документів – проектно-кошторисної документації та інших документів щодо ремонту та утримання дороги загального користування державного значення Т-09-10 Бурштин-Калуш на ділянці 0+000 - км 32+862, а також будівництва мосту на цій же дорозі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо