До 8000 медичних масок за день виготовляють у Франківську люди з інвалідністю

30.03.2020 22:42   Джерело: Місто ІФ
Опубліковано : Патрік Скеля

До восьми тисяч медичних масок за день шиють в Івано-Франківську люди з інвалідністю на учбово-виробничому підприємстві Українського товариства глухих.

Читайте також

В Івано-Франківську хворих з пневмонією перевірять на коронавірус
Майже всі хворі коронавірусом прикарпатці, або їхні рідні приїхали із-за кордону

Про це розповів його директор Ігор Остяк, пише - Місто ІФ з посиланням на Суспільне.

За його словами, всього на підприємстві – 65 працівників, проте через карантин зараз працює 30. В першу чергу масками та іншими засобами захисту забезпечують лікарні.

Враховуючи те, що сьогодні в Україні панує така інфекційна хвороба, на прохання головного лікаря інфекційної лікарні, в першу чергу почали випускати санбонові маски, противірусні комбінезони, халати, бахіли, нарукавники та противірусні комбінезони. На сьогодні ми випускаємо маски і забезпечуємо ними бюджетні організації міста та області, – каже Ігор Остяк.

Також він зазначив, що окрім звичайних масок, на підприємстві планують виготовляти маски вищої категорії захисту – з клапанами. Наразі шукають постачальників клапанів.

Для населення підприємство виготовляє 3-6-шарові маски, для лікарень – від шести до восьмишарових.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Місто ІФ