В Івано-Франківську хворих з пневмонією перевірять на коронавірус

27.03.2020 12:50   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля

В обласній інфекційній лікарні перебуває 27 франківців з підозрою на коронавірус. А також мешканка села Чернієва, яке тепер входить до Івано-Франківської ОТГ. Пять випадків хвороби підтверджено лабораторно, один з яких смертельний.

Читайте також

Стало відомо, з ким контактувала прикарпатка, яка захворіла на коронавірус
На коронавірус захворіли дві медсестри, які контактували з чоловіком померлої франківки

Про це під час включення повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, пише - Бліц-Інфо.

«Статистика за сьогодні не змінилась. Прикро, що дуже довго проводять аналізи, але маємо надію, що вже завтра їх почнуть робити в області. Це дуже важливо, аби розуміти реально ситуацію, і міські голови про це говорили сьогодні на нараді з президентом. Бо не може бути, що от жінка з Чукалівки три дні тому померла, а ми й досі не розуміємо, чи це коронавірус. Тому дуже важливо, аби обласна лабораторія якнайшвидше запрацювала та показувала ефективну роботу», - підкреслює мер.

За словами Марцінківа, медики відзначили й негативну тенденцію.

«На жаль, маємо збільшення хворих з пневмоніями у міських медзакладах. Тільки за останню добу у центральну міську лікарню поступило 12 людей з важкими формами пневмонії. В міську клінічну лікарню №1 – 2. Загалом, у центральній лікарні на стаціонарі є 42 особи і 19 – у лікарні №1. Тому я надіюся, що вже сьогодні ввечері цих людей протестують експрес-тестами на коронавірус. Спочатку хоча б, бо чекаємо поки запрацює обласна лабораторія», - підкреслив міський голова.

Як зауважив міський голова, напередодні до області надійшли медзасоби, експрес-тести та тест-системи, які закупила держава. Втім, до міських закладів експрес-тести ще не дійшли. Є лише ті, які місто купило за власний кошт. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо