Рекорд України: Вже цієї суботи у Франківську зварять тонну баноша

09.01.2020 07:02   Джерело: Голос-Інфо
Опубліковано : Патрік Скеля

11 січня у Франківську спробують встановити Рекорд України з приготування найбільшої кількості баношу.

Читайте також

На Прикарпатті жінки з іменем Марія встановили рекорд України
70 гуцулів, зігравши на дримбах, встановили рекорд Гіннеса (Відео)
Коломийський адвокат проплив під кригою 61 метр і встановив рекорд України (Відео)

Готувавти популярну гуцульську страву зранку в цей день будуть на Вічевому майдані, а після обіду нею пригощатимуть усіх охочих, пише - Голос-Інфо.

Зварять банош 5 відомих шеф-кухарів: бренд-шеф готельно-ресторанного комплексу «Лейбова гора», співвласник ресторану тайської їжі «Tikithai» у Івано-Франківську Дарвін Седеньо, бренд-шеф торгово-розважального комплексу «Панорама PLAZA», шеф і співзасновник ресторації «Маєток» Христина Васильчук, бренд-шеф ресторації Фетрбуш Арсен Кропивницький, бренд-шеф мережі «23 ресторани» Олена Жаботинська, шеф-кухар ресторану «LobsterBar», співвласник суші-бар «TOKIO», шеф-кухар ресторану Wellland Анатолій Ларчев.

«Ми плануємо приготувати одну тонну баношу. Розмішувати страву допомагатимуть Назар Павлів та інші відомі стронгмени. Ми розпочнемо готувати страву зранку, а уже о 15:00 усі охочі зможуть скуштувати наш банош. Важливо також те, що для проведення заходу та встановлення рекорду ми залучаємо меценатів. Тобто кошти з бюджету міста ми не використовуємо», – повідомила директорка КП «Центр розвитку міста і рекреації» Руслана Василюк.

Зафіксувати рекорд до Франківська прибудуть представники Книги рекордів України. Від початку сезону новорічно-різдвяних свят це вже буде третій рекорд.

Раніше встановили рекорд з наймасовішого виконання миколаївського гімну – 18 грудня більш як 2000 дітей на площі Франка світили ліхтариками в небо і виконували пісню «Ой хто, хто Миколая любить».

А 25 грудня в Івано-Франківську встановили рекорд з наймасовішого трембітання.

Четвертим обіцяним рекордом франківської мерії має стати хода за участі чотирьох сотень вифлеємських зірок під час міжнародного фестивалю «Коляда на Майзлях».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Голос-Інфо