Коломийський адвокат проплив під кригою 61 метр і встановив рекорд України (Відео)

14.03.2018 11:43   Джерело: КУРС
Опубліковано : Патрік Скеля

На Прикарпатті зафіксували рекорд України з фрідайвінгу: 38-річний коломийський адвокат Олексій Гуцуляк на затримці дихання і без гідрокостюма проплив під кригою 61 метр.

Читайте також

У Коломиї народився малюк з рекордною вагою
 

Сьогодні умови не сприяли рекорду: вода в озері виявилася небезпечно каламутною, пише - КУРС.

«Проблема не в дистанції, а в тому, що вода дуже каламутна. Видимість реально 15 см. Я не знаю, як Олексій справиться з цією проблемою. Але за час кількамісячних тренувань, думаю, маршрут вже вироблений. Може, в нього є якийсь внутрішній GPS? Я би не ризикнув і по коліна увійти у таку воду», – зазначив перед запливом Гуцуляка експерт національного Реєстру Рекордів Віталій Зорін.

Через кожні 10 метрів були вирубані ополонки, щоб Олексій міг у будь-який момент виплисти. Плавця підстрахували лише мотузкою.

Але труднощі і небезпека не стали на заваді: коломиянин Олексій Гуцуляк таки побив власний рекорд України з запливу під кригою на 40 метрів, подолавши сьогодні 61 метр на коломийському озері.

Сам заплив зайняв не більше ніж півтори хвилини. 

«Після таких рекордів, який встановив Олексій, більше заявок не приходить - що ми можемо швидше, дальше, сильніше. Ніхто в Україні не може так. Це новий рекорд у виконанні Олексія – найдовша дистанція запливу під льодом на затримці дихання. 61 метр рівно! Олексію, це було дуже драматично! І я не знаю, хто крім тебе може це повторити», - сказав Віталій Зорін, вручаючи коломиянину сертифікат про встановлення рекорду України. 

До речі, це не перший рекорд адвоката з Коломиї. У 2013 році Олексій Гуцуляк встановив рекорд з найтривалішого перебування людини без одягу під снігом тривалістю 60 хвилин 8 секунд. 

За це досягнення Олексія Гуцуляка внесли до світової Книги Рекордів Гіннеса.

Олександра Олійник, Коломия, спеціально для КУРСу


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: КУРС