Франківський ринок вистояв: «Бурі» так і вдалося потрапити до офісних приміщень «Торгового сервісу»

16.11.2019 18:07   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

У суботу, 16 листопада, колишній орендатор Центрального ринку в Івано-Франківську, екс-депутат міськради від Партії Регіонів Ігор Халаменда, відомий у кримінальних колах під прізвиськом Бура, спробував зайти в офіс ТОВ «Торговий сервіс».

Цей візит супроводжувався заходами посиленої безпеки з боку працівників поліції, які, здавалося, охороняли колишнього фігуранта кримінальних справ Ігоря Халаменду, який, нагадаємо, свого часу утікав від патрульних під дією наркотиків і був винуватцем смертельного ДТП. Дивно було бачити людину з таким минулим у супроводі поліцейських без кайданків на руках.

null

Халаменда влаштував посеред базару юридичну дискусію, запевняючи, що є законним власником фірми, яка орендує ринок. Теперішні орендарі пропонували вирішити всі спірні питання у судовому порядку.

Читайте також

Боротьба за Центральний ринок в Івано-Франківську: ретроспектива подій
Пригоди Халаменди за кермом: як екс-регіонал під дією наркотиків тікав від поліцейських (Відео)
Революція на Центральному ринку Івано-Франківська: чому соратника Халаменди ставили на коліна?

Тим часом підприємці, які торгують на ринку, зустріли прихід попереднього орендатора вигуками: «Банду геть!». Була навіть спроба облити Халаменду нечистостами.

Особливо обурила присутніх поява поруч із Халамендою місцевої активістки Партії регіонів Світлани Іванової, яка раніше працювала адміністратором ринку. Її прихильність до антиукраїнських поглядів партії Януковича виявилася ще в лютому 2014 року, коли після розпуску обласного осередку Партії регіонів, вона поїхала в Київ і заявила, що партія продовжує функціонувати, як і раніше.

У 2015 році вона з власної ініціативи  створила спільноту “Возрождение Партии Регионов”. Місцевим ЗМІ екс-регіоналка розповіла, що це була її власна ініціатива.

null

Однак регіональне минуле Іванової – це ще пів біди. Судячи з її особистої сторінки у Facebook, можна зробити певні висновки і про її проросійську позицію. В одному з дописів у себе в профілі вона назвала меморіал воїнам АТО пам’ятником націонал-екстремістському маразму. А на одній зі своїх фотографій, яка була опублікована у травні 2017 року, Світлана Іванова додала зображення “георгіївської стрічки”, яка більше відома масам як “колорадська”. Через місяць після цієї публікації такий символ заборонили законодавством.

null

Але ні активна підтримка регіоналів, ні дивний супровід поліції не дозволили Халаменді повернутися в офіс фірми, яка орендує ринок. Повернення старих регіональних порядків на Центральному ринку не бажає ніхто.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews