Підлужжя приєднається до Івано-Франківська

05.08.2019 09:35   Джерело: Курс
Опубліковано : Патрік Скеля

популярне


У неділю, 4 серпня, на сході села в Підлужжі громада одноголосно проголосувала за приєднання до Франківська. До обговорення долучились майже 250 мешканців.

Читайте також

На Прикарпатті громада прийшла до депутата додому, щоб змусити його ходити на сесії (Відео)
Медзаклади прикарпатських ОТГ підключаються до eHealth
Громада з Прикарпаття виграла мільйон у телевізійному шоу (Відео)

Про це у Фейсбуці повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, пише - Курс.

«Процес об`єднання територіальних громад – непростий. Потребує кількох сесій міської та сільської ради, а також погодження ОДА. Але думаю, що все пройде добре, адже створення ОТГ – це закономірний процес в часі реформи. До того ж, об’єднання вигідне громаді міста і села», – написав Марцінків.

«У чому переваги для Підлужжя?! Це, по-перше, соціальні гарантії: школи, лікарні, садки, пільговий проїзд, картка франківця тощо. Все це вже передбачене в угоді про співпрацю. Є у планах допомога з ремонтом доріг, а також спортзали в сільській школі. Хочемо запустити комунальний автобус, як до Черніїва.»

«Після об’єднання з містом жителі Підлужжя обиратимуть міського голову, депутатів, сільський голова стане членом виконкому. Все це прописано у статуті, який ми розробили раніше. Крім цього, ще буде ухвалена стратегія розвитку села», – додав Марцінків.

“Об’єднання Франківська з селами відбувається на взаємовигідних умовах, як рівні з рівними! Далі – тільки спільний шлях розвитку”, – зауважив Марцінків.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Курс