ДТП на Верховинщині: водія вантажівки взяли під варту, а керівника рафтингової організації – під домашній арешт

11.05.2019 19:44   Джерело: Місто ІФ
Опубліковано : Патрік Скеля

В Івано-Франківському міському суді водію, який нетверезим перевозив туристів з Білорусі і керівнику рафтингової організації, що надав дозвіл на перевезення, обрали міру запобіжного заходу.

Читайте також

Прикра ДТП на Прикарпатті: трирічна дитина раптово вибігла на дорогу
ДТП на Прикарпатті: травмувалася 12-річна дівчинка
У Франківську ВMW влетіло в яму на дорозі і перекинулось (Фото)

Про це повідомляє прес-служба поліції області, пише - Місто ІФ.

8 травня в Івано-Франківську відбулося два судові засідання, на яких суддя Олена Татарінова визначила міру запобіжного заходу для 47-річного водія та 52-річного організатора ГО «Федерація рафтингу Прикарпаття». Йдеться про осіб, які причетні до трагедії на Верховинщині.

Нагадаємо, 6 травня на Верховинщині трапилася ДТП: автомобіль «ГАЗ-66» злетів з 40-метрового обриву в річку Чорний Черемош. Нетверезий водій вантажівки перевозив 23 туристів з Білорусі.Внаслідок ДТП загинуло три людини – 23-річна і 28-річна жінки, а також 29-річний чоловік. П’ять осіб отримали тілесні ушкодження у вигляді переломів. Ще п’ять пасажирів вантажівки отримали тілесні ушкодження у вигляді забоїв та саден.

Водію судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і без внесення застави, а організатору – у вигляді цілодобового домашнього арешту з носіння електронного браслету.

Нагадаємо, поліцейські у порядку ст. 208 КПК України затримали водія вантажівки у день, коли сталася аварія, а керівника рафтингової організації – наступного дня. Керманичу слідчі оголосили підозру за ч. 3 ст. 286 ККУ, згідно якої чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Керівнику ГО «Федерація рафтингу Прикарпаття» оголошено підозру за ст. 287 ККУ. Вона передбачає кримінальну відповідальність за випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Місто ІФ