Зсуви ґрунту, пошкодження мостів та затоплені господарства – якої шкоди накоїла велика вода на Прикарпатті

04.05.2019 17:16   Джерело: Правда
Опубліковано : Патрік Скеля

Внаслідок випадіння дуже сильних опадів 28 квітня – 1 травня на території області, спостерігався підйом рівнів води, над поточними рівнями на річках басейну Дністра та Прута, пише - Правда.

Читайте також

Масова загибель риби у Франківську: воду з озера на Товарній спустять
У декількох районах Прикарпаття виявили бактеріальне забруднення питної води

В результаті виникло ряд подій, пов’язаних із погіршенням погодних умов, а саме:

– 01.05.2019 о 05.15 год. смт. Верховина поступило повідомлення про те, що  між с. Топільче та с. Зелене у Верховинському районі відбувся зсув ґрунту на дорогу відрізком орієнтовно 25м., висотою 1 м. (близько 70 м/куб. ґрунту) чим перекрито рух дорогою. До місця події було направлено бригаду  Верховинської ДЕД для її розчищення. На місці події працювала МОГ Верховинського РВ. О 14.45 год. дорогу було розчищено, проїзд забезпечено.

– 01.05.2019 Надвірнянський район. Внаслідок підйому рівня води в ріці Бистриця – Надвірнянська відбулося підмивання під’їзної частини дороги залізобетонного моста, який сполучує село Пнів та смт. Битків Надвірнянського району. В результаті даної події рух по даному мосту зупинено. До смт. Битків є об’їзна дорога через с. Молодьків.  До місця події виїжджали МОГ Надвірнянського РВ, працівники Надвірнянського відділу ГУНП, працівники відділу з питань ЦЗ Надвірнянського РДА, представники органів місцевої влади. Проведення робіт з укріплення моста планується з 02.05.2019.

– 01.05.2019 Коломийський р-н, с. Нижній Вербіж. Внаслідок підйому рівня води річка Сопівка частково вийшла з берегів і розлилася на прилеглу ділянку дороги та на подвір’я 5-ти приватних господарств. До місця виїжджала МОГ Коломийського МРВ та представники сільської ради.

– 01.05.2019 Снятинський р-н, с. Борщів. Внаслідок підйому рівня води в ріці Прут відбувся розлив води за межі дамби на прилеглу територію та підтоплення приватних домогосподарств. Станом на 22.00 год. працівниками пожежно-рятувальної служби проведено подворовий обхід села з метою визначення стану та меж підтопленої території. Загалом виявлено підтоплення 6-ти домоволодінь та 11 присадибних ділянок. Евакуація населення не проводилась. До ліквідації наслідків підтоплення було залучено 23 чол. о/с Снятинського РВ, 1 АЦ, 2 човни. На місці події працювали МОГ У ДСНС в області та представники місцевої влади.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Правда