У декількох районах Прикарпаття виявили бактеріальне забруднення питної води

18.07.2018 23:43   Джерело: IfNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України постійно веде моніторинг якості питної води централізованих водопроводів і криниць і каптажів громадського користування.

Дослідження води індивідуальних колодязів проводиться згідно з заявами власників колодязів та по епідпоказниках, пише - WestNews.

Серед децентралізованих джерел водопостачання в області є ряд джерел, які мають попит у населення. Це такі джерела як «Княжа криниця» в с. Крилос на території музейного комплексу в Галицькому районі, «Кляштор» на вул. Й. Сліпого в м. Коломия, в міському парку, на міському озері та на вул. Ленкавського в м. Івано-Франківську, в с. Стрільче – урочище «Біленька» та с. Ясенів-Пільний (біля каплички) Городенківського району, на вул. Касіяна в м.Снятин, на вул. Жаб’євська в смт Верховина; «Капличка» в мікрорайоні Підгірки, «Криничка» в мікрорайоні Височанка, криниця «Богуна» біля ЦРЛ, «Криничка» на вул. Банянська, «Залісся» в мікрорайоні Височанка в м. Калуші та джерело в с. Середнє Калуського району; джерело в міському парку м. Долина, джерело «Під горою» в с. Підгір’я Богородчанського району та в с. Підлісся на вул. Шевченка Тисменицького району.

Ці джерела, постійно (весняно-літній період щомісячно) обстежуються фахівцями ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» з відбором зразків води для дослідження на відповідність державним санітарним вимогам.

За результатами проведених у 2018 році лабораторних досліджень бактеріальне забруднення виявлялось в джерелах «Капличка» (березень і червень) та «Криничка» (березень) в м. Калуші, села Середнє (травень) Калуського району, «Під горою» с. Підгір’я (травень) Богородчанського району і с. Підлісся (травень) Тисменицького району, а також «Кляштор» (червень) м. Коломия.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews