Щоб допомогти онкохворим дітям, іванофранківці закликають на День Соборності організувати «Ланцюг милосердя»

15.01.2019 15:45   Джерело: Zахідний Аргумент
Опубліковано : Патрік Скеля

Координатор проекту ДонорIF Ірина Кравець-Дирда із Івано-Франківська вирішила організувати всеукраїнську акцію із здачі крові для дитячих онкологічних відділень. Це має бути щось на кшталт «Живого ланцюга», який щорічно організовують 22 січня, на День соборності. Щоправда в даному випадку мешканці різних областей об’єднаються у своєму прагненні допомогти дітям, пише - Zахідний Аргумент.

Читайте також

Молоді прикарпатці з інвалідністю продають на благодійному онлайн аукціоні свої роботи
У 14-річного франківця стався рецидив. Лікарі оцінили життя хлопчика у шість мільйонів

Ідея виникла буквально тиждень тому, у перші дні нового року, і вже відгукнулося з десяток областей, – розповідає Ірина Кравець-Дирда «Західному аргументу». – Назвали ми свою акція «Ланцюг милосердя». Вона полягає у тому, щоб 22 січня об 11:00 одночасно у різних містах України, в місцевих Центрах переливання крові, прийшли люди і стали донорами, здавши кров.

За словами організатора, окрім Івано-Франківська, вже відгукнулися провести таку акцію у Житомирі, Вінниці, Ужгороді, Луцьку, Львові, Харкові, Києві та інших обласних центрах. Проте пані Ірина сподівається, що учасників буде значно більше і акція у майбутньому стане щорічною. Усі охочі приєднатися до всеукраїнської благодійної акції можуть звертатися за номером телефону (095) 815 28 03 або на офіційну сторінку ДонорIF.

До слова, на День Незалежності, 22-23 в Івано-Франківську вже проходила схожа акція, організована проектом ДонорIF. Тоді до здачі крові долучилися майже 100 франківчан і було зібрано близько 40 літрів крові.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Zахідний Аргумент