У Франківську УГКЦ даватиме в оренду живі ялинки в горщиках

Висота ялинок – 80 см. Замовити живу ялинку в горщику можна за тел. 0979831680. Весною ялинки висадять у відкритий ґрунт біля храмів та шкіл.

29.12.2018 13:30   Джерело: Репортер
Опубліковано : Патрік Скеля

Живі ялинки володіють однією дуже вагомою перевагою: хвойні деревця виділяють в повітря фітонциди, які корисні для органів дихання. А ще хвойний аромат створює передсвятковий настрій, пише - Репортер.

Читайте також

Старовинна церква у Коломиї перейшла від УПЦ Московського патріархату до УГКЦ (Фото)
На Івано-Франківщині віднайшли закинутий будинок, де діяло підпілля УГКЦ

Також ялинку в горщику  можна придбати в Івано-Франківському лісовому селекційно-насіннєвому центрі, що в селі Остриня Тлумацького району. Ціна дерева стартує від 150 гривень і залежить від її висоти та виду. Цьогоріч лісівники  продаватимуть новорічні дерева у горщиках біля палацу Потоцьких 28-29 грудня.

Бюро УГКЦ з питань екології пропонує мешканцям Франківська унікальну на час Різдвяних свят орендувати живі ялинки в горщиках. Ініціатива має на меті  плекання культури відзначення Різдва без шкоди для природи. Для цього бюро пропонує живі дерева, як альтернативу зрубаним ялинкам.

До кожної ялинки даватимуть інструкцію по догляду. А весною ялинки висадять біля храмів та шкіл. Так вони  ще багато років будуть створювати святкову атмосферу та робити навколишній світ чистим та здоровим.

Лісівники надають рекомендації, як доглядати за ялинкою у горщику:

  • Ялинку в горщику не можна ставити біля батереї. Новорічна красуня полюбляє прохолоду, тому після свят її потрібно винести на балкон, терасу або в інше прохолодне місце.
  • Під час свят контейнер з деревцем слід помістити у кашпо або відро з дренажем та водою, яку час від часу доливають, підтримуючи відповідну вологість повітря.
  • Поливати ялинку потрібно двічі на тиждень відстояною водою кімнатної температури.
  • Під час новорічних свят підживлювати дерево не варто. Добриво і тепло спричинять небажаний ріст нових пагонів, що можуть обмерзнути на холоді.
  • Після новорічних свят зелену красуню потрібно винести на балкон. Варто стежити, щоб у сильні морози у горщику не промерзла земля.
  • Навесні деревце можна висадити у ґрунт. Ялинка любить тінь та кислу землю (торф, пісок, суглинок – 1:1:1). Виростає досить високою, що варто врахувати при виборі місця висаджування.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Репортер