У двох районах Прикарпаття оголосили карантин через лисячий сказ

01.12.2018 08:33   Джерело: Галка
Опубліковано : Патрік Скеля

Днями на Прикарпатті виявили два випадки сказу у лисиць, інформують на сайті Галицької РДА.

Читайте також

На Прикарпатті з’явились довгоочікувані вакцини від сказу (Відео)
Як не сказитись без вакцини: щороку півтисячі франківців стають жертвами нападу бродячих собак
На Прикарпатті зафіксовано чергові випадки сказу: у двох селах вже запроваджено карантин

Івано-Франківська регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби встановила факт сказу лисиці на території мисливських угідь села Танява на Долинщині та в урочищі «За гора» села Залуква Галицького району, пише - Галка.

З метою координації дій з ліквідації захворювання провели засідання Державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при Болехівській міськраді та Галицькій РДА, рішенням яких затвердили план заходів з ліквідації сказу.

Мисливські угіддя цих населених пунктів визнали неблагополучною територією та наклали на них карантинні обмеження. Відповідно до діючої інструкції в осередку захворювання вживаються всі необхідні заходи з локалізації хвороби.

«У випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів, щоб попередити зараження та загибель домашньої тварини», – звертаються спеціалісти до прикарпатських господарів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галка