Суд у справі вбивства студентки з Болгарії: свідок розповів, як позбувались тіла дівчини

11.10.2018 18:51   Джерело: Фіртка
Опубліковано : Патрік Скеля

В Івано-Франківську міський суд продовжив розгляд у справі вбивства студентки з Болгарії. У середу, 10 жовтня, на судовому засіданні присутні прокурор, обвинувачуваний Ельдар Астанов, захисники обвинувачуваного та перекладач Родчин, пише - Фіртка.

Читайте також

П’яний прикарпатець зарізав свого дядька на очах у родини
Суд виніс вирок прикарпатцю, котрий зарізав свого дядька

Справу слухає колегія суддів, головує Дмитро Руденко. 

На минулому засіданні відбулась зміна адвокатів обвинувачуваного Астанова.

На судове засідання з'явився також свідок. Адвокати перед слуханням подали клопотання про заміну перекладача. За словами адвоката, перекладач має повно та точно перекладати, що відбувається в судовому засіданні, а от 20 серпня перекладач Родчин не здійснювала переклад і був втрачений зв'язок між підзахисним і адвокатами. Мовляв перекладач не володіє юридичною термінологією.

Астанов відзначив, що погано чує і не розуміє всього.

У свою чергу суддя Олеся Зеленко відзначила, що є елементарні норми етикету і обвинувачуваний може зняти капюшон та шапку, а не закривати вуха.

Прокурор каже заміна необґрунтована.

Адвокати хочуть, щоб переклад здійснювали на високому рівні.

«Я не чую реально, що тут говорять. Суддю Зеленко я почув, бо дзвінкий голос. Мені перекладають дуже тихо. Те, що я вчився на медичному, я вчив латину і не розумію юридичних термінів»,- відзначив Астанов.

Суддя Зеленко зазначив, що питання перекладача вирішувалось уже кілька разів.

Прокурор звернув увагу на рішення Верховного суду щодо заміни, і наголосив що адвокати можуть самі забезпечити перекладача.

Відтак суд приступив до допиту свідка.

Святослав К. повідомив, що з Астановим були друзі, знали один одного, наміру говорити неправди немає.

«З Ельдаром я знайомий з 2016 року, Елю я знав лише, як дівчину Астанова, я з нею лише вітався. Розпочну з того дня. В четвертій годині він під'їхав до мене, біля магазину він купив коньяк. Ми приїхали до нього, зайшли в квартиру, кімната спальні була закрита. Ми на кухні випили коньяку і говорили. Потім він відійшов в кімнату і крикнув, що Еля мертва», - розповів свідок. - Двері в спальню були прикриті, я побачив лише ногу, вона була синя, наче зламана. Ми випили знову, він сидів і сказав, що Еля впала в ванній. Я був шокований і не знав, що робити. Він сказав, що її треба одягнути і покликав в кімнату. Я зайшов - вона була синя, руки на грудях, ніс був побитий».

Суддя запитав, чому не викликали поліцію і швидку допомогу. Свідок відповів, що мовчав, бо боявся Астанова.

«Я якось сказав, що знаю село з озером. Двері квартири були закриті і я боявся за своє життя. Він сказав, щоб я йому помагав, він витягнув чемодан і запакувати Елю. Таксі викликали до магазину «Джерело» на Вовчинецькій. Я мав туди підійти з валізою. Він мав мене там чекати. Ми поставили валізу і поїхали. Він сказав шоферу до Галича», - розповідає свідок.

Також свідок зазначив, що в Пасічній зупинялись, щоб заправити авто.

«Ельдар дав 400 гривень. Потім ми поїхали в те село. Біля школи ми вийшли пішли прямо було 7-8 год вже темніло, ми пішли водій поїхав. Ми підійшли до озера поставили чемодан, але він не тонув. Ельдар сказав, щоб потонув треба поставити камені», - розповів свідок.

«Назад ми йшли пішки і вже біля Галича сіли в автобус. Ми вийшли біля піонерського парку. Ельдар просив йти до нього, я відмовився. Пішов додому, спав. Потім на навчанні він питав, як я і чи нікому нічого не розказував. Два дні він мені телефонував, розпитував про все. Потім ми зустрілись, коли його вже забрали в поліцію і він сказав мені їхати геть. Два дні я був в мами у селі. Потім я пішов в поліцію і все розказав, бо я боявся і так не міг», - додає свідок.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Фіртка