На Прикарпатті діють нові норми дорожньої розмітки

Водіям транспортних засобів потрібно привчати себе до їзди на дорогах згідно канонів Європи. Майже все будуватимуть по-новому.

16.09.2018 20:53   Джерело: IF Область.Онлайн
Опубліковано : Патрік Скеля

Зміни у дорожній розмітці, звуження смуг та облаштування кільцевих розв'язок: усе це буде робитися задля безпеки пішоходів та водіїв. З першого вересня 2018 року офіційно вступили в дію оновлені Державні будівельні норми стосовно проектування доріг та вулиць населених пунктів.

Читайте також

Катастрофічний стан дороги: на Прикарпатті чергове перекриття автошляху
На Снятинщині селяни заблокували дорогу і вимагають її негайного ремонту (Відео)

Вони є обов'язовими та розповсюджуються на проектування нових, реконструкцію та капітальний ремонт існуючих вулиць та доріг у містах й селах України, розповів Михайло Новосільський ( заступник начальника служби автомобільних доріг Івано-Фанківська), пише - .

Відтепер, ширина смуги у містах має становити мінімум 2 метри 75 сантиметрів. Це значно вужче, аніж звикли українські водії. Зараз ширина становить близько 4 метрів. Експерти кажуть, що це створює дискомфорт та змусить водіїв бути більш уважними на дорозі.

На Прикарпатті зміни на шляхах триватимуть впродовж трьох років. Відповідно до програми уряду «500-500-1000», або іншими словами побудують 500 кільцевих розв’язок, 500 острівців безпеки і 1000 пішохідних переходів. Попри це область ще бере участь і у пілотному проекті.

У службі автомобільних доріг Івано-Франківщини уже розробили необхідні пропозиції й відправили до столиці.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IF Область.Онлайн