Нашестя змій. На Прикарпатті люди потерпають від укусів плазунів

10.06.2018 19:34   Джерело: PRESS-Центр
Опубліковано : Патрік Скеля

В Івано-Франківській області триває сезон зміїних укусів. Кількість людей, постраждалих від плазунів зростає. З початку червня працівники управління надзвичайних ситуацій області зафіксували більше 5 таких випадків, пише - PRESS-Центр.

Читайте також

Обережно змії: чи є на Прикарпатті вакцина проти укусів плазунів

Декілька з них:

1 червня у селі Явірник Верховинського району змія укусила за палець руки 65-річного чоловіка. Потерпілого доставили у реанімаційне відділення Верховинської ЦРЛ у стані середньої важкості. Того ж дня у селі Спас Рожнятівського району плазун вкусив 58-річну жінку. Її одразу госпіталізували у реанімаційне відділення Рожнятівської ЦРЛ.

3 червня в реанімаційне відділення Богородчанської центральної районної лікарні, внаслідок укусі змії за великий палець великої руки, доставлено 49-річного чоловіка, жителя села Забережжя. Нині потерпілий у важкому стані.

9 червня у селі Липовиця Рожнятівського району, 31-річна жінку під час перебування в лісовому масиві укусила змія. Потерпілу госпіталізували до Рожнятівської ЦРЛ.

Рятувальники ДСНС України нагадують громадянам правила, які допоможуть уникнути укусів плазунів, адже наслідки можуть бути непередбачувані. Насамперед потрібно знати місця їх найчастішого перебування. Змії поширені в заболочених місцевостях, біля зарослих озер, у горах та пустелях. Вдень плазуни ховаються в старих пеньках, копицях сіна, під каменями або стовбурами дерев. Через те до цих предметів краще не торкатися руками, а користуватися ціпком. Також уважними треба бути у занедбаних кар`єрах, серед кам`яних руїн, у закинутих будівлях.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: PRESS-Центр