Обережно змії: чи є на Прикарпатті вакцина проти укусів плазунів

07.06.2018 23:40   Джерело: Галицький кореспондент
Опубліковано : Патрік Скеля

З кожним днем на Прикарпатті все більше людей потерпає від укусів плазунів. Тільки за цей тиждень госпіталізували чотирьох мешканців з різних районів області.

Читайте також

На Прикарпатті жінка опинилася в реанімації через укус змії

Протиотрута від зміїних укусів існує, однак у лікарнях Франківщини раніше були проблеми з нею. У департаменті охорони здоров’я кажуть, що всю вакцину отримує обласна дитяча клінічна лікарня, а вже звідти ліки постачають до інших медичних закладів області, пише - Галицький кореспондент.

Головний лікар ОДКЛ Радислав Котурбаш розповідає, що вакцину проти зміїних укусів нещодавно привезли.

«Ми одержали 49 доз протиотрути та роздали її у райони, де найчастіше відпочивають діти: Рожнятівський, Верховинський, Долинський, Надвірнянський та Коломийський. Решту ми доправили у реанімацію обласної та дитячої лікарні», – пояснює пан Радислав.

Котурбаш акцентує, що 49 доз сироватки, яку виділило міністерство охорони здоров’я вистачить на весь сезон. До прикладу, минулого року використали лише 17.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галицький кореспондент