За п’ять днів на Прикарпатті виявили 705 боєприпасів часів ІІ Світової війни

05.05.2018 08:41   Джерело: Вікна
Опубліковано : Патрік Скеля

Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів, як часів минулих війн, так і сучасних боєприпасів.

Читайте також

На Прикарпатті громадяни продовжують добровільно здавати зброю

Впродовж травневих свят, з 28 квітня по 2 травня, здійснено 131 виїзд, під час яких виявлено 705 боєприпасів.

Найчастіше, застарілі снаряди знаходять громадяни на відкритих територіях поблизу населених пунктів, а також під час земельних або будівельних робіт, пишуть - Вікна з посиланням на прес-службу управління ДСНС в Івано-Франківській області.

Загалом, з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знищили 18 тис. 283 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 193 авіаційні бомби.

Тож, з метою попередження нещасних випадків серед населення в разі виявлення вибухонебезпечних предметів, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами.

Категорично забороняється:

  •  торкатися підозрілого предмету або пересувати його;
  •  заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;
  •  здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив;
  •  намагатися самостійно знешкоджувати знахідку;
  •  розбирати вибухонебезпечний предмет.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вікна