На Прикарпатті добровольці отримуватимуть 500 гривень в місяць з обласного бюджету

29.04.2018 15:35   Джерело: WestNews
Опубліковано : Патрік Скеля

У п’ятницю, 27 квітня, в Снятині відбувається ХХІ виїзна сесія Івано-Франківської обласної ради.

Читайте також

У Франківську водій вигнав з маршрутки пенсіонерку та нахамив депутату- добровольцю АТО

Так під час сесії було розглянуто питання про виконання обласної програми підтримки сімей загиблих і постраждалих під час масових акцій громадського протесту в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення за 2017 рік, інформує - WestNews.

На виконання заходів зазначеної програми з коштів обласного бюджету передбачено 8976,5 тис.гривень, зокрема:
на охорону здоров’я – 2618,0 тис. грн, на освіту – 28,7 тис. грн, на соціальну політику – 6329,8 тис грн.

«В травні місяці будемо проводити комісії. Ми подали в міністерство пропозицію для виділення житла атовцям. В травні місяці маємо завершати всі грошові процедури», – розповів Володимир Корженьовський, директор департаменту соціальної політики обласної державної адміністрації.

У 2017 році департаментом соціальної політики облдержадміністрації проведено видатків на суму 6329,8 тис. гривень. Дана програма містить 32 заходи, із яких у 2017 році за рахунок коштів обласного бюджету профінансовано 18 заходів. Впродовж 2017 року 6 сім’ям загиблих надано матеріальну допомогу у зв’язку з втратою члена сім’ї, смерть якого пов’язана з участю в антитерористичній операції, на загальну суму 300,0 тис. грн, 18 сім’ям виплачено матеріальну допомогу до роковин трагедії на суму 450,0 тис. гривень.

«Важливо акцентувати на цьому увагу. Дана програма сформована за участю учасників АТО. Всі суми узгоджуються з ними. Зараз є також зміни до внесення цієї програми . Найважливіше – ми прийняли рішення 500 гривень в місяць отримуватимуть бійці з обласного бюджету», – додав Василь Гладій, заступник голови обларади.

На виконання заходів місцевих програм щодо соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей у 2017 році з коштів районних та міських бюджетів профінансовано 4 499, 3 тис. гривень.

За питання проголосувало 56 депутатів “за, відтак, рішення принято.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: WestNews