На Франківщині змонтували сонячну електростанцію

27.04.2018 09:59   Джерело: Franyk.city
Опубліковано : Патрік Скеля

Провідні країни у всьому світі вже давно почали практикувати використання альтернативних джерел енергії. Адже, як відомо, поклади корисних копалин з часом значно зменшуються. Яку саме природну енергію використовують залежить від географічного розташування держави. Україна теж перейняла таку тенденцію декілька років тому. Для нашої держави, наприклад, найоптимальнішим варіантом є сонячна енергія, вітрова – в окремих регіонах.

Читайте також

Пасовище для селян чи сонячні панелі: на Прикарпатті фермери відстоюють землю

Змінюють джерела надходження енергії і на Прикарпатті. В Івано-Франківській області завершили монтаж домашньої мережевої сонячної електростанції. Відтепер з висоти пташиного польоту можна побачити величезні сонячні батареїпише - Franyk.city.

Таку інновацію встановили у Надвірній. Потужність величезних сонячних батарей - 20 кВт. Виконувала монтаж та інші необхідні роботи компанія ЕКО ЕНЕРГІЯ. Встановлена станція призначена для забезпечення приватного домогосподарства електроенергією та продажу надлишків виробленої електроенергії за «зеленим» тарифом. Розмір становить 0,18 євро за 1 кВт*год до 2030 року. Таке оновлення території сприятиме стрімкому розвитку господарства на прилеглих територіях, адже більше не потрібно нічого підключати, під’єднувати та коригувати. Надходження енергії тепер залежатиме хіба що від погоди.

Для будівництва мережевої електростанції спеціалісти використали 72 сонячних батареї JA Solar JAP6-270 класу Tier1, автоматику змінного струму ABB та мережевий трьохфазний інвертор PrimeVOLT PV-20000 T-U.

До слова, становлення подібних батарей практикують і в інших містах. Найбільше користуються альтернативними джерелами енергії на півдні України. Адже там є можливість у повній мірі використовувати не лише сонячну, але й вітрову силу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Franyk.city