На Прикарпатті стартував весняний призов-2018 - Івано-Франківський облвійськкомат

03.04.2018 18:39   Джерело: IfNews
Опубліковано : Патрік Скеля

У понеділок, 2 квітня, на Прикарпатті стартує весняний призов – 2018, - нагадують в Івано-Франківському обласному військовому комісаріаті, пише - Бріз.

Як зазначається, призов триватиме з 2 квітня до кінця травня у відповідності до вимог Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», Указу Президента України від 15.02.2018 року № 33/2018 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році» та розпорядження голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації від 26.02.2018 року №103 «Про проведення в області призову громадян на строкову військову службу у 2018 році» в Івано-Франківській області.

Загалом по Україні планується призвати до війська 15 190 осіб чоловічої, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку. З них8 990 осіб служитимуть у Збройних силах України, 4 000 – в Національній гвардії, 1200 – в Державній прикордонній службі і ще 1 000 – у Державній спеціальній службі транспорту.

При цьому, як вже зазначалося, завдання на весняний призов 2018 року для Івано-Франківської області становить 405 осіб, з яких 245 юнаків планується призвати до Збройних Сил України, 100 – до лав Національної гвардії України і по 30 осіб – до лав Державної прикордонної служби України та Державної спеціальної служби транспорту.

«Протягом лютого-березня у військових комісаріатах області проведено підготовчі заходи, пов’язані з попереднім медичним оглядом та вивченням призовників. Основний акцент при відборі призовників було зосереджено на особистих якостях призовників: ділових, морально психологічних, стан здоров’я, фізичний розвиток, освіта, спецпідготовка, сімейний стан. Юнаки, призвані в армію в 2018 році, не будуть допускатися на лінію фронту в зоні АТО. Цей момент прямо прописаний у військовій доктрині України. Виняток становлять лише ті, хто висловить особисте бажання відправитися на передову, але спочатку солдат все одно повинен буде пройти спеціальне навчання, і лише потім може підписати контракт зі збройними силами», - йдеться на сторінці Івано-Франківського обласного військового комісаріату у соціальній мережі «Фейсбук».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews