У Франківську вже відключили опалення

03.04.2018 11:48   Джерело: IfNews
Опубліковано : Патрік Скеля

Зазвичай в Україні опалювальний сезон закінчується приблизно 15-го квітня, або ж якщо температура повітря не опускається нижче +8 градусів тепла, протягом декількох діб підряд. Проте у Івано-Франківську вирішили відключити тепло ще вчора, 2 квітня. Без опалення залишилося не все місто, а лише споживачі Станіславської теплоенергетичної компанії, повідомляє - Франик.

Читайте також

За вкрадені лічильники тепла мешканці самі платитимуть – Теплокомуненерго

Таку інформацію повідомив на сьогоднішній оперативній нараді, міський очільник Руслан Марцінків. Виявляється причиною такого передчасного відключення, стала відсутність договорів на номінації.

Марцінків обурений такою ситуацією і зауважив, що у всьому вина монополії. Там де немає конкуренції, не буде і чіткого порядку. Представники СТЕКу поскаржились, що з «Нафтогазом» неможливо було домовитись. До слова, керівнику «Теплокомуненерго» Василю Рущаку це таки вдалося, їм номінації надали, проте потрібно було вести переговори протягом декількох днів. Марцінків похвалив Рущака за наполегливість і позитивний результат і вкотре дорікнув СТЕК, через дії якого тепер потрібно витрачати чимало коштів на котельні і дитячі дошкільні заклади.

Також мер зазначив, що сьогодні всю ніч люди телефонували на гарячу лінію і скаржилися на відсутність тепла. Як можна було допустити таку ситуацію, адже народ ні в чому не винен.

Коментувати ситуацію повинен ще і голова Франківської ОДА, котрий теж мав розмову з представниками Нафтогазу.

До поки вирішується ця ситуація тішить лише, що погодні умови не надто критичні. Синоптики прогнозують значне потепління до +15, а відтак можливо таке раннє відключення не змусить містян сильно страждати.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews