На Прикарпатті п'яний водій маршрутки сплатить понад 10 тисяч гривень штрафу

14.03.2018 07:52   Джерело: IfNews
Опубліковано : Патрік Скеля

популярне


Понад 10 тисяч гривень штрафу доведеться сплатити водієві маршрутного автобуса з Долинщини, який виїхав на маршрут, перебуваючи у нетверезому стані. Про це повідомили у прес-службі Долинського відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області, пише - Бріз.

Читайте також

У Франківську п’яний водій врізався у припарковане авто та розбив голову (Фото)

Як зазначається, 6 березня цього року, працівниками групи реагування патрульної поліції Долинського відділення поліції під час патрулювання було виявлено водія маршрутки який вийшов на лінію перебуваючи в нетверезому стані. За даними фактом працівниками поліції був складений адмінпротокол за ст. 130 (керування у стані сп’яніння) КУпАП. Тепер на водія очікує штраф у розмірі 10200 гривень з позбавленням водійських прав на 1 рік.

У поліції нагадали, що згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення керування транспортом особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортом особі, яка перебуває в стані сп’яніння, передбачає штраф у розмірі 10200 грн та позбавлення права керування транспортними засобами на строк один рік. Повторне протягом двох років вчинення цих порушень передбачає накладення штрафу на водіїв у розмірі 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (20400 грн) та позбавлення права керування транспортними засобами на строк три роки, і на інших осіб – накладення штрафу 20400 грн з оплатним вилученням транспортного засобу чи без вилучення.

В той же час водіїв, які двічі протягом п’яти років піддавалась адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані сп’яніння, штрафуватимуть на 40800 грн (2400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) та позбавлятимуть права керування транспортними засобами на строк 10 років.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews